Sunday, May 12, 2013

kenapa aku berblog???

assalamualaikum dan selamat petang..sorang colleague aku akt opis tanya kenapa aku buat blog?? speechless jap aku..takde jawapan yang tepat untuk soalan tu.
kenapa aku berblog?? mulanya hanya suka2...tak pikir langsung pasal duit sebab aku tak tahu pun dengan blog boleh jana pendapatan sampingan.. ape yang aku story mula2 dulu boleh buat aku gelak guling2 je bila baca sekarang. takde sikit pun input kepada pembaca..dah nama pun aku buat atas dasar suke2..
now da berbeza. lepas baca blog2 otai, femes and so on..baru aku tau..bukan mudah untuk jadi blogger.ape yang kita tuliskan, bukan untuk kita seorang je..baik tulis dalam diari je... tapi utk memberi input kepada pembaca, lagi2 for those yang dah ade pembaca setia.. blog harus punya daya tarikan..tapi dari segi ape??? tu kene la cari sendiri sebab aku sendiri pun tengah gali lagi...
malas update blog adalah satu sifat yang tak baik...

p/s: selamat berblog kepada semua... yang baru yang lama..sama aje... :)

Wednesday, May 8, 2013

Adakah patut???

susah sebenarnye nak berblog. nak cari idea bagi pembaca seronok utk terus membaca. cara penulisan tidak la perlu berbunga. tidak terlalu padat. cukup masam masin pahit manis untuk memikat hati pembaca.. aku bukanla seorang penulis tegar, bukan juga penulis yang baik.. tapi melalui blog kadang2 kuluahkan rasa yang terpendam di dalam hati.. perlu ke aku kembali menulis????
nak buat rambut camni la...baru ada style..memang balik umah terus bapak aku angkat parang la jawabnye!!!

Monday, April 29, 2013

serious????!!!!

"Iblis lebih takutkan seorang yang berilmu dari 100 orang ahli ibadah"