Saturday, July 10, 2010

suka-suki perjalanan pulang ke sintok....


9julai2010,tarikh keramat di mana aku akan kembali menyambung tugasan aku sebagai seorang mahasiswi...kembali pulang ke tanah pengajianku,uum sintok....sbnrnye aku nk cite pengalaman aku sepnjg nek bus durian burung mlm td smpi ke pg td...ok,aku lmbt smpi terminal sbb mghrib msuk lmbt,so terkejar2 jugak aku nk g terminal..dgn jammed lg..sabo jelah time too.isau tertggl bus...smpi2 terminal,rmainye manusia kt platform6...nk letak beg kat tmpt luggage pun x lepas sbb msing2 bwak luggage yg besar2...tuk pengetahuan,aku duk tngkat bawah n single seat...tp de mslh..tiket aku de kt seat double tp disebabkn 2org pmpn to duk skali,aku ttp dpt seat single too(conductor yg incharge itu klhtn garang).so,aku duk la dgn senang lenangnye even luggage aku kt sblh..sbb tngkt bawah x sempit sgt...huhuhu...tp yg best,majority yg nek bus ni dak uum.so kami di offer utk tros dihantar ke dlm uum..mase ni xyah pikir nk nek teksi dr changloon..bahagianya rasa...lpas to,bus pun bergerak,yg best hujan..hujan+aircond=sejuk yg amat...conductor ni pasang pulak cite ong bak..x jd aku nk tdo sbb lyn cite ni..mklumla,aku ni suke martial art...x lame lpas too,loya+mual+skit prut=sakit sgt menguasai diri..tp pkcik bus x benti kt mane2...sedih je aku ase...so terpaksa aku tidorkn diri...6jam lepas too baru bus benti..sedar2 da ade kt bukit gantang,how come,aku x sedar langsung kot..so,aku trun bus tros la ke toilet utk lepaskan ape yg x lepas...pkcik bus ckp rht 20mnit je tp aku ase lame btol dorg borak kt tmpt mkn too..time to,skit laen yg ilang,skit dada pulak dtg..menangis aku time too..tp yg klakornye,mase bus da gerak,bru kuar dr hentian bkit gantang too..driver to confident je bawak..kteorg yg duk kt tngkat bawah ni sume da cuak..taw x nape?driver too x tutup pintu bus...da la laju time too...time too,dak laki kt bwh gentleman kn dirinya utk pegi menegtuk pintu bilik tmpt memandu utk menyedarkn mereka yg x sedar pintu x ditutup...huh..mmg cuak...ku smbg tdo balik..sedar2 smpi changloon...n then tros ke uum...conductor bus ni upenye lucu..ade ke ptoto dosuruhnye trun kt pak guard??lau uum ni sekangkang kera,leh gk..ni kolej msing2 sume jauh...so decide laluan a1 dulu...mls nk cit.smpi kt kolej proton.leyh lak pakcik to xnk bukak pintu...menyakat...xbek jgk aku sngka buruk mula2..ckp pakcik ni garang...mnx maap pakcik durian burung...ckup smpi sini dulu erk..t aku smbg lg...sbb aku terkejut ngn berita yg aku terima..x disangka2...

1 kejicacimaki: