Sunday, July 18, 2010

bestnye men lumpur!!!!!!

ari semalam la ari paling best utk mggu2 awal de kt uum utk sem niyh...
lalala.....aku gumbira gile....
mlm td dpt lepas beban dlm kepala....
tp dgn cara yg berbeza...
aku lepas dgn cara maen ujan dan maen lumpur..
pergh....dr pkol 9-10.30mlm aku men ujan tnpa berteduh....
pergh...mmg best siot....
sbb nye.ku mnd ujan beramai2...
best x tawan2?
tp aku amek pic aku jelah...
ni pic nye...
ni pic aku dr dpn...blkg punye lg chantek ma cop nye....
ni blkg punye....
lalala....chantek kan sy mlm ni...hahaha...
agak2 selasa ni ujan lg x???hehehe...
tibe2 suke men ujan...
thnx kpada ujan..da lame sy x maen ujan mcm ni..
terigt zmn kanak2...

p/s: kpda sape yg men lumpur too..kita tgk selasa ni..
ujan lg ke tidak..
yg duk jauh too..bawak2 la paper sbb nk numpang kete a.adi.a.bri n bagainye...
lalalala....

Friday, July 16, 2010

RAJA BUAH datang lagi!!!!

entry kali ni pasal durian la pulak...
sbbnye aku aru je mkan durian yg ketua blok aku bg...
lame giler la aku x mkan durian..
tempoyak usah ckap la..
hak itu,asal aku blik cuti je,aku tibai tempoyak la...
sedapnye x usah cakap...
mmg sian sape yg xleyh menikmati ini makanan...
bukak2 durian ni,isi dia kuningnye...
sedap mata memandang....
puas la mkan even ade 2biji n dikongsi dgn 6org...
ni lah hasilnye lepas di baham oleh kami berenam....
pergh...lepas too rmai2 minum air kt kulit ni sbb nk sejukkan badan..
petua org tua....
jgn mlm ni aku tdo berpeluh sudah..
sbb aku bese mkn durian ngan manggis...
pro n kontra...
sejuk lawan panas...
yeyeye...raya ni,aku nk blik kg n mkn puas2...
aku lupakan la diet aku sekejap..
sbb BUAH-BUAHAN tempatan ni amat la sedap...

p/s: nak g dusun n melantak sume buah tempatan....
rindu sgt kt kg bile musim buah menjelma...

Thursday, July 15, 2010

KEZUTAN!!!!!!!

ni lah kezutan yg aku dpt mase mula2 aku jejak uum mase sem1 dulu...
pergh,aku x suke gile kat bdak ni..dya ni mpp kt skola f6...
sabor jelah,aku ni mmg anti-pengawas..
dak ni salah sorg mangsa aku...huahuahua
kezutannye,minah ni jd roomate aku...
nk nanges aku ase time too..
sbb aku taw minah ni agak baek,aku pulak agak nakal...
hehehe...
the truth,aku amek mase nk kenal dak sorg niyh...after a month,bru la aku accept bdk ni...
tp x sepenuhnye la...lpas h1n1,bru la aku baek ngn dya...
mase sem2,aku rpt giler ngn minah ni...mane2 ngn dya je..
even kteorg bz,kteorg still spent time mkn same2,tgk cite pkol6 kt tv3 same2...
tp,kezutan yg aku dpt mase sem3 ni lg best..
nk luruh jantung aku...
aku menjerit sakan mase dpt kejutan ni,,,
roomate aku da bertukar...menjerit aku kt proton kesyngn ni,,,,
da la roomate aku jr..sabar je aku..
ni sume sbb minah ni join pro-sahabat n kerohanian...so dya kene tukar bilik..
utk mendidik jr..itulah tujuan utama..
rmai da yg sabarkn aku sbb aku tekad nk tkar roomate...
tp lpas beberapa hari...
jeng jeng jeng!!!!
roomate aku ckp dya SUKA n SELESA ngn aku,...
nk menangis aku..huhuhu...
dya wat aku bersalah n x jd aku nk tkr bilik..
lg2 lepas dpt kata smgt dr abg aku sorg too...
i'll accept da fact....
welcome my new roomate...n gudbye my ex-roomate...

p/s: DIA@MINAH yg dimaksudkan adalah wahida binti baderi...
my ex-roomate...
xtually aku sedih bile ungkapkan ex-roomate...
wahida,aku syg kau even aku selalu buli kau..
mungkin to care aku bina kemesraan dgn kau..
aku mnx maaf byk2 lau ku de wat salah...

terima kasih....

juz wanna say a million thanx too mohd nor izuan sbb bg sy nasihat mlm td...
abg mmg seorg abg yg baek pd adek...
even abg sakit tp abg masih sudi tadahkan telinga abg tuk dgr mslh adek..
nsht abg mlm td adek akn buat...
 adek makin kuat la lepas luah n dgr nasihat abg too...
doakan adek berjaya menempuh semester seterusnya....
selama aku kenal dia 5thun ni...mcm2 da jd even x penah jumpa abg aku yg sorg ni...
tp da jumpe la now...msing2 da besar...dulu knl zmn2 aku muda(dia da tua) huhuhu...

p/s: dia ni abg angkt aku....
ni pic time dya tgh date ngn kak anis...
sory adek amek yer...
lalalala

wajah baru :D

nilah bilik ku dgn wajah baru...wah..aku mmg menepati tema..sumenye biru...
xla colourfull sgt....
ni tmpt stdy..stdy sgt ke aku? tmpt stdy akua adalah di atas katil..tp x tdo kays...
hahaha...
tp ni mase baru siap kemas.walaupun kepenatan.ku gagahkn diri utk kemas bilik yg cm
tongkang pecah too...h0h0h0..penatnye xyah ckp..1 ari aku x tdo...
ni lah hasilnye..kemas gile...sume baru...
TETAPI.....
inilah yg terjadi selepas beberapa ari dr saat aku mengemas bilik itu...
kah3...pemalasnye sabor jelah..esok aku kemas yer...
sabar la bilik...nnt kau akan chantek kembali...

Monday, July 12, 2010

suaraku berharap

 
Disini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
Aku tanpamu
Masih tanpamu
Bila esok hari datang lagi
Ku coba untuk hadapi semua ini
Meski tanpamu, Oo~ meski tanpamu
Bila aku dapat bintang yang berpijar
Mentari yang tenang bersamaku disini
Ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku slalu dihatinya
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Kalau aku masih tetap disini
Ku lewati semua yang terjadi
Aku menunggumu, oo~ aku menunggu
~{}~
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apakah aku ada dihatinya
Aku disini menunggunya
Masih berharap didalam hatinya
Suara dengarkanlah aku
Apa kabarnya pujaan hatiku
Aku disini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
Oo~
Suara dengarkanlah aku

Sunday, July 11, 2010

Dari Mana Nak Ke Mana?

ibubapa blh tanyakan soalan berikut kpda anak2nya.guru pula boleh meminta pelajar2nya menulis jwpn masing di atas kertas. shabat handai boleh saling bersoal jwab.tp ape yg lebih penting ialah bertanya diri sendiri.. Berikut soalannya:

1. di mana anda berada skrg?
2. apa yg anda sedang lakukan?
3. ke mana anda akan pergi selepas ini?

psti jwpn yg akak diberikan oleh setiap individu akak berbeza dgn jwpn individu yg laen. perhatikan pd jwpn yg akan di berikan:

kump1
1. sy sedang duduk diatas sofa dlm umah sy.
2. sy sedang membaca buku smbil berbual dgn rakan
3. sy akan keluar membeli-belah di pasar raya berhampiran

kump2
1. sy berada di sebuah planet hijau yg mmg sesuai dihuni.
2. sy sering melakukan yg terbaek demi mencapai cita2 dan impian sy
3. nanti,sy harap sy akan berada ps satu kedudukan yg dihormati dlm masyarakat dgn pencapaian yg membanggakan.

kump3
1. sy berada di bumi Allah yg dipenuhi dgn nikmat dan ujian
2. sy sedang berusaha sedaya upaya m'jadi hamba yg taat dan khalifah yg memakmurkan bumi Allah
3. sy akan menuju dunia akhirat yg kekal abadi.

atau mungkin boleh tanyakan soalan ini juga. "DARI MANA NAK KE MANA?"
jawapan yg mungkin diberikan adlh seperti berikut:
1. sy dr ofis dan nk balik ke rumah
2. sy berasal dr tanah dan akan kembali ke tanah jua(alam kubur)
3. saya datang dari Allah dan akn kembali kpda Allah

semua jawapan yg diberikan tiada salahnya. semua betul mengikut perspektif masing2. namun manusia takkan mungkin dpt memberikan jwpn yg ketiga. jwpn ketiga hanya diberikan oleh manusia yg mempunyai tauhidic mindset. ANDA BAGAIMANA?

Ianya hanya sekadar muhasabah pd dri kita yg mana kita ni ada kekhilafannye..

sumber rujukan dr majalah SOLUSI m/s 80

Saturday, July 10, 2010

suka-suki perjalanan pulang ke sintok....


9julai2010,tarikh keramat di mana aku akan kembali menyambung tugasan aku sebagai seorang mahasiswi...kembali pulang ke tanah pengajianku,uum sintok....sbnrnye aku nk cite pengalaman aku sepnjg nek bus durian burung mlm td smpi ke pg td...ok,aku lmbt smpi terminal sbb mghrib msuk lmbt,so terkejar2 jugak aku nk g terminal..dgn jammed lg..sabo jelah time too.isau tertggl bus...smpi2 terminal,rmainye manusia kt platform6...nk letak beg kat tmpt luggage pun x lepas sbb msing2 bwak luggage yg besar2...tuk pengetahuan,aku duk tngkat bawah n single seat...tp de mslh..tiket aku de kt seat double tp disebabkn 2org pmpn to duk skali,aku ttp dpt seat single too(conductor yg incharge itu klhtn garang).so,aku duk la dgn senang lenangnye even luggage aku kt sblh..sbb tngkt bawah x sempit sgt...huhuhu...tp yg best,majority yg nek bus ni dak uum.so kami di offer utk tros dihantar ke dlm uum..mase ni xyah pikir nk nek teksi dr changloon..bahagianya rasa...lpas to,bus pun bergerak,yg best hujan..hujan+aircond=sejuk yg amat...conductor ni pasang pulak cite ong bak..x jd aku nk tdo sbb lyn cite ni..mklumla,aku ni suke martial art...x lame lpas too,loya+mual+skit prut=sakit sgt menguasai diri..tp pkcik bus x benti kt mane2...sedih je aku ase...so terpaksa aku tidorkn diri...6jam lepas too baru bus benti..sedar2 da ade kt bukit gantang,how come,aku x sedar langsung kot..so,aku trun bus tros la ke toilet utk lepaskan ape yg x lepas...pkcik bus ckp rht 20mnit je tp aku ase lame btol dorg borak kt tmpt mkn too..time to,skit laen yg ilang,skit dada pulak dtg..menangis aku time too..tp yg klakornye,mase bus da gerak,bru kuar dr hentian bkit gantang too..driver to confident je bawak..kteorg yg duk kt tngkat bawah ni sume da cuak..taw x nape?driver too x tutup pintu bus...da la laju time too...time too,dak laki kt bwh gentleman kn dirinya utk pegi menegtuk pintu bilik tmpt memandu utk menyedarkn mereka yg x sedar pintu x ditutup...huh..mmg cuak...ku smbg tdo balik..sedar2 smpi changloon...n then tros ke uum...conductor bus ni upenye lucu..ade ke ptoto dosuruhnye trun kt pak guard??lau uum ni sekangkang kera,leh gk..ni kolej msing2 sume jauh...so decide laluan a1 dulu...mls nk cit.smpi kt kolej proton.leyh lak pakcik to xnk bukak pintu...menyakat...xbek jgk aku sngka buruk mula2..ckp pakcik ni garang...mnx maap pakcik durian burung...ckup smpi sini dulu erk..t aku smbg lg...sbb aku terkejut ngn berita yg aku terima..x disangka2...

Monday, July 5, 2010

dunia baru reunion

dunia baru dtg lg....tp bg sape yg rajin leyh la tgk kat gua....tp yg x best cite ni juz 5mnit je....malas nk nunggu sbnrnye....tp x best la sbb xde adif n darius....to kan wtak utama...huhuhu....trully,mmg suke cite ni...sence of humour...hehehe,,,gelak je..lg2 time dunia baru da movie...so skrg tgh rjinkn diri tgk kt gua....sape yg rajin,poie la tgk....aku x suruh pun...hehehe....ep1 pun da lawak..now da ep13....xsbr nk tggu kesudahan cita ni....