Wednesday, December 21, 2011

KONVO PSSCM ZON UTARA

assalamualaikum wbt untuk semuaaaa yang masih sudi jengjalan ke berjoging ke kat belog aku yang sangat2 la usang wat masa sekarang....wat masa ni..asenye kesibukan nak final dengan assignment yang tak berhenti menjengukkan wajah mereka...

saje nak berkongsi..baru2 ni bersamaan dengan 10/12/2011 telah diadakan ISTIADAT KONVOKESYEN PERSATUAN SENI SILAT CEKAK MALAYSIA(PSSCM) ZON UTARA di UNIVERSITI UTARA MALAYSIA(UUM) U tempat aku belajor lah tu.... serious macam tak percaya dah dapat sijil lepas bertungkus lumus 2tahun tempoh belajar...alhamdulillah... aku telah lulus UJIAN SIJIL RENDAH dan melayakkan aku untuk turut sama menerima sijil dalam KONVOKESYEN PSSCM ni...alhamdulillah.. biaq la gambar yang bercerita...^_^
 seramai 200++ penerima sijil berkumpul untuk dengar taklimat
 penerima sijil dari PSSCMUUM
 ade paparazi mungkin
 sebelum menunggu istiadat masuk oleh Guru Utama dan AJK tertggi PSSCM
 wah wah korang...
 GURU UTAMA dan AJK TERTGGI PSSCM
 sebahagian penerima sijil dr PSSCMUUM...
 with my best enemy
 aku dan senjata rasmi silat cekak
 program diakhiri dengan makan malam
aku ketika menerima sijil dari GURU UTAMA..^_^

masih banyak yang perlu aku pelajari selagi aku bergelar hambaNYA...aku dilahirkan dengan tanggungjawab dan amanah yang perlu dipikul..lakukan dengan seikhlas hati ye atiqah nadzari..^_^

Friday, December 2, 2011

S.I.B.U.K

Assalamualaikum dan selamat malam utk sume..selamat hari jumaat,penghulu hari....bln12 ni adalah bulan S.I.B.U.K dan tekanan untuk aku dan kawan2 seperjuangan..kenapa?? meh nak tunjuk..^____^
tadaaaa....

kami dari PSSCMUUM menjadi tuan rumah dan juga AJK pelaksana untuk program ni..sangat2 la besar tanggungjawab tu tapi berbaloi.....

tak sabar nak konvo lepas berpenat lelah untuk dapatkan ilmu..^_^

Monday, November 28, 2011

pelik bin ajaib

assalamualaikum w.b.t....serious ari ni sangat letih and sangat sedih jugak...sebabkan terlampau letih and overslept...da terlepas midsem petang tadi yang ku sangka pada malam ini..dan sengat terasa hati jugak dengan member sekelas yang baek tapi langsung tak gtaw and tak tanye napa tak datang kelas..

takpela...nak jumpe lect esok..hope dapat la amek replacement test..yang penting jujur...jangan menipu lect..^_^ tapi ape kaetan sedih ngan pelik bin ajaib??? seriously takde kaetan pun...

takde kaetan ngan kejadian sebenar..teetttt....

ntah laa..aku pelik dengan orang yang mulut boleh la tahan lancang jugak..ape yang dia cakapkan tu(mungkin la bergurau) membuatkan orang terasa...tapi bila terjadi kat diri dia sendiri..boleh pulak dia senang sangat nak terasa..sedangkan yang orang laen buat kat dia pun satu gurauan jugak..

lau nak ikot terasa ati aku ni..da banyak kali da terasa..tapi wat tak tahu je and pikir mende tu sume gurau-senda..tapi ada gak batas..cam kite ni takde perasaan sangat pulak... aku tau aku ni gemuk...tapi x payah nak menyindir sangat..ingat orang emuk takde perasaan ke????? demn!!!!!

p/s- dalam 1000org kawan..nak dapat sorg sahabat pun susah....

Friday, November 25, 2011

JUMAAT TERAKHIR!!!!!

assalamualaikum wbt...arini,dalam kesibukan dapat lak update sikit2 kan...tgh sibuk siapkan segala asingment and presentation..  


hari ni hari jumaat yang terakhir buat aku..sadisnya..T_T dan JUMAAT TERAKHIR jugak untuk korang...amacam?? seram sejuk tak??? hehehe..saje je wat wat gempak tapi itu sume hakikat...


29 Zulhijjah 1432h.. :: JUMAAT TERAKHIR untuk tahun ini.. :: semoga tahun baru yang bakal menjelma tidak lama lagi akan membawa perubahan untuk kite semua...dan ia lebih baek dari tahun yang sebelumnya...
jika hari ini memang benar hari jumaat terakhir untuk kita..biar lah kita pergi dalam keadaan kite bersedia untuk bertemu AL-KHALIQ..^_^

Penyakit 'M' menular

assalamualaikum...saat tengah taip ni...azan baru saja berkumandang..solat zohor jap erk...selesai sudah..hehehe.. pe ntah nak membebel ari ni..cam takde ape je nak bebelkan untuk korang...

huruf M tu untuk ape sebenarnya??? M yang aku maksudkan untuk entry ni adalah MALAS..sekali lagi, MALAS!!!!! sekali je penyakit ni datang, memang payah la weyh....malas ni bukan leh orang laen bendung..diri sendiri tau tak..lau da kat akal tu asyik nak MALAS je memanjang...memang tak jadi satu kerja laaaa...

bagi la situasi untuk penyakit MALAS ni....



bagi blogger- lau penyakit ni menyerang..memang bersawang la blog korang tanpa apa2 update...time ni..bertimbul macam2 alasan la kenapa tak update..paling common la bz sikit la minggu ni..padahal duk mengata kat diri sendiri...titik2 tangan tu sbb pandai duk mengata orang...


bagi student- penyakit malas ni tibe2 je menjengah kat diri tu..sume keje korang takkan buat..tapi yang pelik,tang enjoy korang rajin pulak..tang asignment,projek,test and pape yg ade kaetan ngn belajor...pergh..malas ke main..duk jadi ular melingkar atas katil tu..ish3...untuk diri sendiri jgk..nsib la kurang sikit da malas ni....hehehe


ni lagi satu penah jadi kat diri sendiri..nak makan sedap2 tapi malas ke main nak masak..last2 makan cikai2..masalahnye nak makan kawan2..mintak tolong kawan,,dia pun malas...kite ni da la penat...nak masak and makan same2..bila dia da wat cmtu..ase cam MALAS pulak nak masak..tapi bile pikir2..masak jelah walaupun tak cukup bahan untuk menambah kesedapan tu..sedihnyaaaaaaa


UBAH2 laaaa sikap MALAS tu...bukan mendatangkan faedah pun...tapi pelik la orang buleh hidup dengan sikap keMALASan ni....malas wat keje FB rajin pulak!!! 


sian kucing jadi mangsa..hahaha...

sape nak MACARON??

saje gedik2 nak join..untung2 dapat la rase macaron yang orang asyik heboh2 tu kan...

“Inilah masanya untuk merasai makanan paling sedap dari negara Perancis, makanan yang menjadi fenomena sejak akhir-akhir ini di Malaysia, iaitu Macaron, Yanmieonline.com  dengan berbesar hati ingin memberikan kepada 5 orang pemenang bertuah untuk merasai keenakan Macaron tersebut, tunggu apa lagi?, sertainya sekarang, secara tidak langsung membantu beliau untuk untuk mendapatkan gadget idamannya!!!!”


teringin kot nak makan lepas tengok si callum dalam australia masterchef buat macaron ni..korang penah rase tak??? ce share ape rase dia...^_^

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum pembuka kata di pagi jumaat yang indah di bumi sintok..matahari pun da mula memunculkan dirinya yang sebelum ini telang dihalang oleh sang hujan...tiada apa yang istimewa untuk aku abadikan di dalam belog ini melainkan sedikit tentang bulan pertama di dalam bulan Islam iaitu Muharam...^_^

MUHARAM adalah bulan pertama dalam Sistem Kalendar Islam (Hijriah). Pada asasnya, Muharam membawa maksud 'diharamkan' atau 'dipantang', iaitu Allah SWT melarang melakukan peperangan atau pertumpahan darah. Namun demikian larangan ini ditamatkan setelah pembukaan Makkah (Al Baqarah: 91).
Sejak pemansuhan itu, umat Islam boleh melaksanakan tugas dan ibadat harian tanpa terikat lagi dengan larangan berkenaan. Rasulullah s.a.w telah menamakan bulan Muharram sebagai bulan Allah (Shahrul-Ilahi).

Sandaran yang dilakukan oleh Baginda s.a.w kepada Allah s.w.t lantaran kemuliaan dan kelebihan bulan ini kerana sesungguhnya Allah s.w.t tidak merujukkan kepadaNya melainkan oleh golongan khowas (terkhas) di kalangan makhluk - makhlukNya.

Daripada Al-Hassan Al-Basri rahimahumullah sesungguhnya Allah s.w.t telah membuka lembaran tahun baru di dalam takwim Islam dengan bulan Muharram. Tidaklah kedapatan bulan yang lebih mulia dalam takwim Islam di sisi Allah s.w.t itu selepas bulan Ramadhan melainkan bulan Muharram. Ianya dinamakan bulan Allah yang khas disebabkan besarnya kehormatannya...

SALAM MAAL HIJRAH UNTUK SEMUA...

p/s- aku amek ni dari facebook..search jgk kat dalam google..lau da ade yg wat,gtaw la...nanti cakap copycat tak bgtau..lau ado,gtaw..nanti bagi la credit..^_^


Tuesday, November 22, 2011

K.E.L.A.K.A.R + A.N.N.O.Y.I.N.G

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera...apa habaq yang duk singgah blog usang ni??? hope baik la noo....waaa..ade beruk depan bilik...nak pergi bersiramkan air bunga pun tak leh ni..(pe kaetan ngan post yg ko buat ni tqah oit!!!!)
+

mula2 ko gelak..lepas tu ko annoying pulak dah tiqah oit...pe masalah ko arini???tension jwb exam ke??? tadi ada la beberapa post berkaitan ngan agama aku duk baca dalam facebook..page apa?? biarlah rahsiaaaaaa... aku serious tak kesah nak baca sume benda tu tapi kadang2 mende2 yang korang post tu boleh menimbulkan pertikaian..dah la berkaitan ngan agama...aku pelik btol ngan orang macam ni...baru dapat ilmu sikit...pastu duk pertikai macam dia dah khatam 1 kitab..da lebih2 dari alim ulamak....demn!!!! 

tolong la wahai umat ISLAM sekalian..lau la korang nak post sesuatu yang ade relate dengan agama..korang KAJI la dulu..jangan la membab* celik je duk post macam2 dalam fb...dah post tu yakin jek..bila orang tanye..diam lak kau...puiiiiii!!!!

kalau bukan kita yang mempertahankan agama kita...sapa lagi??? jangan la kite sendiri yang menghancurkan agama kita..tolong laaaaa

JIWA KACAU 1ST ANNIVERSARY GIVEAWAY

JIWA KACAU kelik disitu ye lau nak ke tapak semaian....
assalamualaikum sume dan salam sejahteraa...pheewwww...lega gilaaaa ar arini sebab test tadi dapat buat..hahaha..suke suki aku ja p tengok note kan..lect pun wat tak tahu je.nasib baek la wa x JIWA KACAU tadi..lau dak.kompem menggelabah aje nak jawab....

xmau bebel..tuan belog tu sendiri yang jemput aku tuk join even da terlewat..^_^..maaf erk JIWA KACAU sebab tak perasan kat kotak menjerit tu..^_^...

btw...aku nak gtaw pa hadiahnya..menawan sanubari jugak laaa...^_^  pssstttt...da 100++ yg join ni...:p

  1. Satu domain percuma dan hosting 1GB Storage dan 10GB Bandwidth selama setahun…
  2. Satu domain percuma selama setahun…
  3. Hosting 1GB Stroge dan 10GB Bandwidth percuma selama setahun…
nak tag 5org yang chantek manis sume..^_^
YUI
CHIQA

Monday, November 21, 2011

buat je kerja kita

assalamualaikum semua dan salam sayang dan salam rindu...first of all nak ucapkan terima kasih pada sapa yang sudi singgah sini walaupun tuan belog ni terlampau jarang update...nak mintak maaf laa..wat masa skrg sgt sibuk sebab bulan12 ni ade prog besar kat U yang mana aku and dak2 persatuan organized..so sem ni memang sgt2 bz...ok2..tu muqaddimah aje...panjang pulak dah kan..^_^

kelik untuk tumbesaran yang membeliakkan mata

kite hidup kat dunia ni ade tujuan masing2 kan..ALLAH swt pun ciptakan kita ni semata2 untuk beribadah kepadaNYA..tapi maksud ibadah kt sini bukan la 100% korg duk kat masjid,bertafakur sume tu..sampai lupa tanggungjawab kita yang laen...

kite hidup kat dunia ni tak boleh nak pentingkan diri sendiri..kita sesama ISLAM harus saling nasihat-menasihati apabila nampak keburukan walaupun diri kita tak betul..yang dinasihati tu,terima ajelah nasihat walaupun kita tau org yang nasihat kite pun sama2 tak betol.. tak payah nak maki2...

tapi yang aku perhati sekarang(lagi2 dalam muka buku)...if ade sesuatu yang memalukan terjadi yang melibatkan agama...angpa suma duk maki hamun orang mcm x sedar ja...duk mencarut bagai..duk cakap pasal dosa pahala..pasal syurga neraka....aduyai...

SAPA KITA NAK NILAI DOSA PAHALA SESEORANG??? tanggungjawab ang duk nasihat..bukan makian yg diberikan..lau orang BUKAN ISLAMtengok perangai angpa,pa pandangan mereka mengenai ISLAM?? yg kita sedia maklum ISLAM itu lembut....bukan keganasan...

ORANG ISLAM YANG MEMBURUKKAN AGAMA ISLAM ITU SENDIRI..jangan kita nak menuding jari kat orang lain..kite ni x dijanjikan masuk syurga pun..bukan macam para SAHABAT dan SYUHADA'....tapi yang aku nk TEGASKAN kat sini...

BUAT JE KEJE KITA sebagai seorang KHALIFAH yang ALLAH turunkan ke mukabumi ni...jangan nak duk sibuk pertikai dosa pahala..tak payah nak sibuk kejar pahala..BUAT JE KEJE KITA...dapat atau tak pahala tu..itu kerja ALLAH..lau kite buat sebab nak dpt PAHALA...itu semua adalah NAFSU...bukan kite buat kerana ALLAH..kite buat kerana GANJARAN...BUKAN KERANA TANGGUNGJAWAB KITA...dan ingatlah...ALLAH tu TIDAK KEJAM....

Friday, November 11, 2011

JUMAAT yang ISTIMEWA

assalamualaikum w.b.t dan selamat malam...selamat hari jumaat...hari segala penghulu harii...nak share quote sorang kawan dalam facebook..^_^

KALAU DITAKDIRKAN ESOK KIAMAT,HANCURLAH BADAN,KALAU DITAKDIRKAN ESOK MASIH SELAMAT,PANGKANLAH DAN TERIMALAH IBADATKU KEPADAMU YA ALLAH....

 

Wednesday, November 9, 2011

MATI itu PASTI....

assalamualaikum w.b.t kepada semua...da nak dekat seminggu menyepi kerana ade assignment yang perlu di buat walaupun cuti semester...nama je cuti tapi bukan cuti untuk assignment okeh...

malam ni nak kongsi sikit la pasal MATI..ari ahad aritu bersamaan dengan 9zulhijjah/6november kita semua sibuk merayakan hara raya aidiladha..bagi mereka yang menjalankan ibadah korban,alhamdulillah...bagi yang tak buat tu,kite korbankan diri kita yaaa....hehehe

saat orang lain riang gembira,aku mendapat mesej yang mengejutkan aku daripda tidur(sakit okeh,sbb tu tidur.hehehe)..mesej tu menyatakan bahawa seseorg yang aku kenali telah pergi mengadap ILLAHI...serious ketika itu sangat sentap tangkai jantung ni...menangis tak henti2..masuk pulak berita..sangat menyayat hati..semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yg beriman..pergimu tiada pengganti..

back to reality..usia bukan penentu kematian seseorang..beruntung laaa if kite dijemput awal olehNYA..makin lama kita hidup,makin banyak perkara yg pada kite btol tp sbnrnye salah and boleh mendatangkan dosa...tapi sebaliknye..

walaupun kematian itu suatu kemestian bagi sesiapa yang hidup..tapi memang payah bagi kite untuk menerima sebuah kematian..lagi2 dari insan yang kite kenali..x kesah la,keluarga ke,kawan2 ke atau sapa2 jelah...yang melihat hanya mampu nasihatkan sabar aje...

kita hidup bukan hanya kejar dunia tapi kita juga turut mengejar akhirat..mencari saham di akhirat kelak untuk diri sendiri juga...jangan terlampau kejar duniawi sampai lupakan ukhrawi...biarlah kita buat amalan seolah2 kita akan mati esoknya...mengingati mati itu perlu tapi jangan lah kita meminta akan kematian kerana bosan dengan hidup ni....

p/s- ni adalah entry sambungan untuk entry INI

wordless wednesday#13

assalamualaikum w.b.t...hari rabu datang lagi..hari yang hanya membiarkan gambar berbicara....


nantikan next entry kenapa gambar ini yang ku pilih sebagai mengisi wordless wednesday...

Saturday, November 5, 2011

wukuf di ARAFAH

assalamualaikum w.b.t kepada semua dan salam sejahtera..alhamdulillah..hari ni hari sabtu bersamaan dengan 9zulhijjah1432h..
sama-sama la kita hayatinya....

amacam...ramai kan manusia yang berada di tempat ini...

korang tau mane tempatnye dalam gambar yang aku tepekkan dalam entry aku kali ni?? bagi sape yang tahu alhamdulillah..bagi sapa yang tak tahu,meh aku nak bagi tahu...dalam gambar tu adalah JABAL RAHMAH yg terletak di PADANG ARAFAH....haaa..padang arafah tu ape?? padang arafah tu tempat utk semua umat Islam yang menunaikan ibadah haji menunaikan salah satu rukun haji iaitu WUKUF di arafah...

ape itu WUKUF??  wukuf diambil dari bahasa arab yang bermaksud BERADA DIBUMI ARAFAH walau 1saat sekalipun dan dimana jika kita tidak berada di situ ketika waktu yang ditetapkan,haji kita terbatal kerana ia adalah salah satu rukun haji...

waktu wukuf ni adalah waktu bagi jemaah haji untuk bertafakur dan merenung segala apa yang pernah kita lakukan sebagai insan dan khalifah yang diutuskan oleh ALLAH s.w.t di muka bumi...menyesali segala yang kejahatan,kejahilan dan sebagainya..waktu ini para jemaah hendak berada dekat dengan ALLAH s.w.t dan bersendirian...indahnya nikmat ini..^_^

pada kita yang tidak menunaikan ibadah haji ni,kita disunatkan untuk HARI ARAFAH..
Rasulullah s.a.w bersabda: puasa hari 'Arafah: aku berharap agar ALLAH menghapuskan dosa setahun sebelumnya dan dosa setahun kemudiannya. (riwayat Muslim)
 dapat kita lihat....disini semua sama tarafnya...semua mengenakan pakaian yang sama iaitu putih..putih yang juga ertinya adalah SUCI,BERSIH..

harapan: semoga aku sempat mengerjakan ibadah haji dan umrah sebelum aku menutup mata..T_T

Thursday, November 3, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #7

Seburuk-buruk pencuri adalah pencuri yang mencuri di dalam solat

Wednesday, November 2, 2011

wordless wednesday#12

huhuhuhu... :(

Tuesday, November 1, 2011

MEREKA tidak akan BERHENTI!!!!

kelik untuk tumbesaran dan kesihatan mata anda...

musuh-musuh Islam takkan pernah berhenti untuk menghapuskan ISLAM..mereka takkan senang duduk dan takkan bergembira sekiranya melihat kita semua umat ISLAM bersatu....



Lihat bagaimana mereka menghina kita...

cara:
1) buka Google Translate
2) pilih untuk terjemahan 'English' to 'Malay'
3) masukan perkataan 'myQuran' lihat terjemahannya apa?
4) cuba pilih perkataan lain.. contoh.. mySelipar / myBaju / myCar atau sebagainya...
ia tak dapat diterjemahkan dari 'English' to 'Malay'

adakah ia suatu kebetulan atau kesilapan?

"kt translation tu ada tanda rate the translation..cukup 1000 org report offensive nnt dia buang"

TOLONG RATE OFFENSIVE PERKATAAN INI!

cara:
1) pergi ke tanda
di hujung terjemahan, klik
2) menu akan terpapar. klik OFFENSIVE

semoga usaha yg tak seberapa ini membantu menyelamatkan Islam dari terus dihina. amiin...
tolong sebarkan. sekian,tq
copy dari facebook...same2 kite sebarkan...

Aku cantik&Abg Stalker

assalamualaikum w.b.t...arini da datang gedik dah..dia mai daaaahhh....sampai 2kali nak hapdate...ni saje menggedik join promotion by ABG STALKER....korg kenal x?? lau x kenal.. kelik la sendiri sebab den tak mampu nak kelikkan untuk korang...
abg stalker yang sangat2 la peramah di dunia blog..^_^

tak tahu la aku nak taip ape kat entry ni untuk sesi perkenalan untuk blogger yang bakal terjah dari promotion abg stalker ni...huhuhu...nak taip sikit je...aku ni jenis yang suke berkawan..datang je mood sibuk kat U nanti..mulalah belog ni lame ditinggal sepi tapi bila aktive semula..mula laaaa ida buat blog berlari2...sume nak diterjahnye...hope ade la yg sudi singgah sini..^_^
nama diberi nur atiqah..name glemer bling bling-tiqah
umur da lame meningkat..tiap2 tahun makin meningkat...lau ikot tahun masihi,baru 21...lau ikot tahun hijrah pulak da 22...so ikot korang la nk foloe tahun mane erk..^_^
status diri ni...anak mak n abah...masih belom dimiliki oleh mane2 lelaki(bkn promote erk tp abg stalker yg suh letak status..huhuhu)..^_^
3sebab kenapa aku cantek(abg stalker kate tak semestinye rupa)
1. sebab aku ni berjiwa kental (kental ke??)
2. tidak cantek tapi manis tu ade..(perasan sungguh aku ni..)
3. aku ade sifat setiakawan yang tinggi..^_^

cantek luar cantik dalam cantik dengar sini..^_^

J.O.D.O.H

assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua yang masih sudi singgah di sini..

sudah agak lama blog ni terbiar sepi tanpa ada sebarang update baru tak kesah la mengenai ape pun..sunyi je belog ni..tuan dia cam da didatangi sindrom M untuk mengupdate walaupun ade je mende yang nak dikongsikan dengan semua pembaca dan pengunjung belog budak yang sememangnya debab yang diberikan nama TIQAH ni....maaf la kepada semua bukan niat di hati yang suci murni ni..cewaaah...untuk melupakan dunia blog..kadang2 kesibukan di U dengan tanggungjawab bukan sekadar belajar,membuatkan aku sendiri alpa dengan dunia maya ni...ok la..da taknak bebel panjang..ade sesuatu yang dikongsikan dengan kalian semua....ini berkaitan dengan J.O.D.O.H.

bila cakap pasal jodoh kita akan jadi seronok je an..da samapi seru untuk kite menjalankan tanggunjawab dan amanah yang berat untuk kite semua pikul tapi itulah nikmatnye..yang mengajar kita erti kehidupan....sedikit fakta tentang jodoh yang di ambil dari majalah SOLUSI tapi tak tahu keluaran bile..maap erk...
kelik untuk tumbesaran yang memberangkan minda anda ye...

bila memikirkan soal jodoh,kita semua nak yang terbaik kan untuk diri kita sendiri..sering terlihat di facebook lagi2 lelaki la..sering nak kan perempuan yang baek untuk dijadikan isteri dan perempuan yang biasa2 je untuk dijadikan awek..pernah tak kaum adam ni pikir ape musibah yang akan jadi bila dia buat mcm tu..bercinta dengan perempuan seksi dan bagainye..tibe2 bila nak kawen,korang boleh pulak nak perempuan yang bercirikan perempuan melayu terakhir dan arif mengenai agama....

jangan hanya menuding jari pada kaum hawa tapi terlupa menuding jari kepada diri mereka sendiri...nak yg terbaek tapi diri sendiri mulakan dengan yang tidak terbaek..if kita ditemukan dengan yang jahil,salah kee untuk kite menerima?pernah kita fikir ape disebaliknya? jarang kan kite fikir sebab kite sume pentingkan diri sendiri.....
terima jodoh yang kita cari dan yang telah ditentukan olehNYA denga redha..^_^

Friday, October 7, 2011

sediakah anda???

salam sayang jejaka macho dan wanita yang cantik2....

hendaklah sekalian kamu membuat persedian bg musuh2 kamu apa yang sekuasa-kuasa bagi kamu dari kekuatan....(surah Al-Anfaal, Ayat 60)

haaaa..mende ni lah yang buat tqah sangat2 sibuk dizweek and next week....hope kami mencapai target...banyak lagi yang nak kene settlekan..wish my team best og luck ye..^_______^ 

sayang sume yang masih sudi menjenguk belog yang dah banyak sawang ni..^_^

Wednesday, October 5, 2011

wordless wednesday#11

assalamualaikum...salam sejahtera...
maap..maap..maap..da lame sgt tak menghapdatekan belog ni sampaikan da bersawang sana sini..berjoging kat belog kawan2 pun tak buat...hurm...sekarang tengah sangat sibuk dengan pengambilan ahli baru untuk persatuan...arini ari rabu kan..so saje nk share satu pic yang dapat dari sorg member dlm fb ni...


LU PIKIR LA SENDIRI!!!!!!

Wednesday, September 21, 2011

salahkah berbadan 'COMEL'???

assalamualaikum w.b.t dan salam kerinduan yang amat kat sape yang sudi jejak sini even tqah x update belog..

bukan saje-saje tak nak hapdate tapi terlalu sebok dengan urusan kat U and now da leh rehat sikit(padahal pukul 5 sat lagi ada meeting)....meeting..meeting..meeting..tak abis-abis..so kembali ke pada tajuk sari berita utama la kan..kang membebel panjang..korang taknak pulak baca..sian tuan tanah ni hah....

comel kan?? baek korang cakap comel...lau tak nanti tqah babab..hurm...salahkan berbadan 'COMEL'??? pada tqah takde salahnye..masing2 ade pendapat masing2..orang sekeliling suke buat orang yang badan 'COMEL' ni seolah2 takde sensitiviti or perasaan..sesuke hati dia ja nak cakap macam2 kan....paling pemes ayat yang di dengar..."KENDERAAN BERAT SILA IKOT KIRI" and macam2 lagi la...

if korang kat tempat orang yang berbadan 'CUTE' nie..agaknye ape labyg korang rasa kan???? mesti la korang tak tahu sebab korang tak pernah berada dalam situasi ni...badan korang chantek...lau laki tegap la...and bagai la..tu yang suke ejek2 tu...

tapi orang yang berbadan 'CUTE' ni selalu kite tengok happy-go-lucky....ceria jep...muke pun macam takdah masalah aih...kadang2 mereka ni menceriakan suasana..tapi apa yang kita tahu apa yang bermain dalam hati depa???hanya tuan badan yang memahami.....

pernah rase diperlekekah dulu..sangat sakit rasanya...sampai la ni pu masih terasa tapi cm teaqah cakap..lebih suke orang tengok kita happy dari org tengok kita sedih...

Saturday, September 17, 2011

dua hati kini bersatu




tahniah buat mereka berdua...welcome to hj daud family ya abg de...
kakde and abgde

Thursday, September 15, 2011

BENGANG!!!!

assalamualaikum w.b.t untuk semua yang tersayang...

AMARAN KERAS!!!! ENTRY INI BERUNSURKAN KEMARAHAN YANG TELAH DIHASUT OLEH SYAITAN YG DIREJAM!!!!

napa aku bengang!!!! sebabnye aku on the way nak balik kl...pehtu one of the company bus yang tengah aku naek skarang ni style cam hareeeeemmmm....ase nak bom je bus ni...ape guna ko jual tiket and letak num seat lautak duduk ikot seat masing2????? bengap betol la...aku memang cukup pantang lau mende ni jadi macam ni..aku bayar okeh duit tiket..bukan free....

nilah manusia(aku la tu)...da dapat duduk tak nak bersyukur...mengomen je memanjang..ish3...ASTAGHFIRULLAHAL'AZIM......

Tuesday, September 13, 2011

untungnya mereka!!!

assalamualaikum suma....sihat dak ni?? hope sihat la...^_^
alhamdulillah..sekarang tqah da berada kembali di bumi sintok untuk meneruskan perjuangan yang tinggal hampir setahun je lagi di bumi sintok..semuga segalanya akan berjalan dengan lancar...lama jugak tqah tak memebebel kat sini..bukan hape..bila laptop kene sharing ni..payah..asal nak online..tengah malam..mak ayah bising habaq letrik naek..so terbantut la niat tu....
tak dah aih bebel panjang..sekadar perkongsian untuk kite semua rakyat MALAYSIA...

Di negara kita, orang akan berduyun-duyun tengok kapal terbang, jet pejuang atau helikopter yang berlegar di udara.
= Di negara bergolak, kapal terbang, jet pejuang dan helikopter tentera itu petaka bagi mereka.
Di negara kita, fenomena letup-meletup (mercun) fenomena wajib mengiringi setiap perayaan.
= Di negara bergolak, jangankan mercun atau bom, bunyi tayar kenderaan meletup juga boleh meninggalkan trauma dalam diri siang dan malam.  
Di negara kita, terdapat segelintir rakyat yang hidup di kawasan setinggan.
= Di negara bergolak, tiada istilah hidup setinggan kerana amat susah melihat penduduk yang ada rumah dan pinggan.
‎Di negara kita, bermacam-macam jenis kenderaan buatan tempatan dan luar negara memasuki pasaran dalam setahun.
= Di negara bergolak, hanya kenderaan perang silih berganti mencabul kedamaian negara tersebut saban waktu.




kita yang ada kat malaysia ni sering sangat merungut dan payah sangat nak bersyukur dengan apa yang kite dapat...tak berhenti mengeluh..sedangkan negara bergolak,tak berhenti rakyatnye untuk terus berjuang..untuk hidup dengan aman...mereka hanya mengenal erti peperangan..x penah merasa indahnya hidup ketika dalam keamanan yang mana kite sendiri alpa bila sentiasa senang.. 
UNTUNGNYE KANAK-KANAK INI KERANA MATI SYAHID

Friday, September 9, 2011

renungan pagi jumaat

assalamualaikum dan salam hari jumaat penghulu segala hari dan juga hari kiamat...
sekadar renungan kepada kite semua yang sering leka dengan ape yang ada di depan mata kite...terleka dengan kehidupan duniawi sampai lupa akan bekalan untuk kite berjumpe ALLAH s.w.t kelak


Yang Singkat Itu WAKTU
Yang Menipu Itu DUNIA
Yang Dekat Itu KEMATIAN
Yang Besar Itu HAWA NAFSU
Yang Berat Itu AMANAH
Yang Mudah Itu BUAT DOSA
Yang Susah Itu SABAR
Yang Sering Lupa Itu BERSYUKUR
Yang Mendorong Ke Neraka Itu LIDAH
Yang Berharga Itu IMAN
Yang Ditunggu Allah Itu TAUBAT
 kite hidup kat dunia,kite takkan tau bile kite akan dijemput oleh malaikat izrail...adakah kite betul2 dah bersedia atau bila malaikat datang,kita cakap "AKU TAK READY LAGI,AMALAN AKU TAK CUKUP LAGI." wah.hebat la an nak halau malaikat tu...so same2 la kite beramal untuk kesenangan kite di akhirat kelak...

Wednesday, September 7, 2011

wordless wednesday#10

assalamualaikum dan salam kerinduan...
sekarang mood tengah sedih plus malas nk berebut2 lappy dgn adik...so terkurang nak update entry..tunggu balik U next week...see u next week sayang2 sume...

1gambar boleh mempunyai 1000 kisah disebaliknye...biarlah gambar yang berbicara

Sunday, August 28, 2011

raya bakal menjelma!!!!

assalamualaikum w.b.t kepada semua dan salam penuh kasih sayang......

waaaaaaaaa....da agak lama teaqah tak hapdate belog ni sampai dah bersawang dah...jap jap...nak bersihkan erk...yeaaaahhhh..da bersih pun.....ish ish ish..teruk betol tuan belog ni....tinggal lame erk...tuan belog tak pegi mane2 pun cume terpaksa berkongsi lappy dengan adik so terhad la mase untuk bersama....entry tak hapdate tapi jangan la ingat teaqah tak buat aktiviti berjalan-jalan makan angin di belog kawan2 yang sudi menjenguk....dah2...membebel panjang dah ni.....

BILA RAYA MENJELMA akan berlaku bermacam2 la antaranya :-
  • kegiatan pecah rumah oleh manusia yang tak bertanggungjawab - yang balik kampung and ade jiran yang tak balik tu..pesan memesan la..tu gunanya kita baik dengan jiran...
  • kemalangan maut - innalillah kepada mangsa yang terlibat....berhati2 di jalan raya..OPS SIKAP da start an....semoga kite semua selamat sampai ke destinasi..jangan kerana kite nak cepat,orang laen yang menajdi mangsa
  • jalan jammed sedangkan di waktu kebiasaan tak jammed pun - time ni bagi sape2 yang jarang duk dalam jammed,mesti hangin je an...teaqah pun same la..kuantan yang jarang jammed ni tetibe je jammed..adoyai..sabor jelah masa drive tadi..da la takde lesen motor..lau idak..merempit aje....
  • MALL and EKSPO raya memanjang je ramai orang...lagi lagi malam - sape yang buat aktiviti ni di akhir2 ramadan yang mana ramai yang akan kuar bershuping masa ni memang la kategori PENYABAR...sanggup menempuh beratus2 manusia...nasib la teaqah da shuping awal2 lagi..lalala
  • dam dam dum bunyi mercun.... - ni memang da wajib agaknye kat malaysia..pi tiru budaya orang wat pa...biasanya meriahnya bunyi mercun ni bila malam 7likur(10malam akhir puasa)...pehtu mula la jari yang memang mase dilahirkan oleh mak kita sebanyak 20 tu kurang sampai tinggal bape belas jari ja..sanggup erk korang buang jari tu??? ish ish ish( geleng kesal)
  • kampung akan meriah yang amat - time ni memey best ar sebab ramai je sedare mare,sepupu sepapat yang ado....memeng kecoh la an umah kat kampung tu..and syiok la maen masak2 kat dapur tu..^_^
sedih la ramadan akan berakhir dalam beberapa hari lagi..adakah aku masih sempat untuk bertemu dengan ramadan yang akan datang??? bila raya ni,kita akan merasa nikmat lepas kite berjuang melawan segala nafsu yang ada dalam diri kite tu tapi bagi mereka yang tak berjaya tu dan hanya berpuasa kerana adat,adakah BERMAKNA raya mereka????

SALAM AIDILFITRI DARI TUAN BELOG....JAUH DARI SUDUT HATI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN DARI SEMUA YANG SINGGAH KE BELOG INI..^_^ 0-0 YERP...

Friday, August 26, 2011

kite disamakan dengan LEMBU?!!!!!!!

assalamualaikum dan salam penghulu hari...

ade sedikit perkongsian yang diambil dari post2 member dalam facebook..

‎"LEMBU OH LEMBU, KALAU LAH KAU PANDAI BERCAKAP"
Seorang lelaki sedang berjalan dgn lembunya.

Lembu : Aku Makan Rumput. Tuan makan apa?
Lelaki : Aku makan nasi.Kita tk sama.

Lembu : Tuan tidur di mana?
Lelaki : Aku tidur di atas tilam,Kau tidur dalam kandang.Kita tak sama.

tiba-tiba kedengaran laungan azan..

Lembu : Itu suara apa?
Lelaki : Seruan azan mengajak sembahyang.

Lembu : Tuan tidak sembahyang?
Lelaki : tidak. !

Lembu : samalah kita !!
Lelaki : ????????????

so camne??Rela ke kite disamakan dengan binatang??marah??? kompem la..hangat je an...
ALLAH bagi kelebihan kepada manusia yang mana kite dikurniakan akal utk berfikir..tapi kenapa kita masih nak lawan dengan ALLAH???

Thursday, August 25, 2011

SPONTANEOUS THURSDAY #6

"baginda RASULULLAH s.a.w bukanlah idola kite tetapi baginda adalah tauladan kepada semua umat ISLAM"

Wednesday, August 24, 2011

Wordless Wednesday #9

rabu dan menjelma lagi....rabu depan da raya ke2..lalalallaa....

Tuesday, August 23, 2011

5sifat mahmudah yang perlu ada dalm diri kita

assalamualaikum w.b.t dan salam kerinduan dari lubuk ati yg nurani ni..cewaaahhh...

aritu teaqah ada cita pasal 8 sifat mazmumah yang ada dalam diri kita( boleh tengok kelik SINI ) antara sedar atau kite tidak sedar...tapi teaqah yakin,sifat tu memang ada dalam diri kita semua..bukan senang nak buang and kadang2 kita tak sedar pun sifat tu ada dalam diri kita..orang sekeliling kita yang boleh nampak,tapi lau kita sombong,kite kompem akan denied kan mende ni an..biasa la tu..manusia...so tanpa buang masa lagi,arini teaqah nak update pasai 10 SIFAT MAHMUDAH YANG PERLU KITA ADA....

1. TAUBAT


- taubat ialah kembali daripada keburukan kepada kebaikan dengan beberapa syarat yang tertentu. Firman Allah S.W.T. yang bermaksud :" Dan mohonlah ampun kepada Allah , sesungguhnya ia Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani ”.( Surah Al – Muzammil - Ayat 20 )
nak taubat bukan boleh hentam kromo je..mesti la ade syarat2nya..orang sekarang da letak mindset yang salah..xpela aku wat dosa arini..malam nnt aku taubat la..lau sempat..lau mati tgh jalan cmne??? so ni nak tayang depan angpa suma

Syarat-syarat taubat adalah seperti berikut :

- Meninggalkan maksiat atau perkara dosa tersebut.
- Menyesal atas maksiat atau dosa yang telah dilakukan.
- Bercita-cita tidak akan mengulanginya lagi.
- Mengembalikan hak-hak makhluk yang dizalimi.
- Mengerjakan perkara-perkara fardhu yang telah luput.

kite leh dapat banyak manfaat jika kite bertaubat. boleh tenang hati kite ni tau...
Beberapa faedah dan hikmah taubat iaitu :

- Menghidupkan jiwa yang resah kerana dosa.
- Mendekatkan diri kepada Allah S.W.T .
- Meningkatkan ketaqwaan diri.
- Membenteras tipu-daya syaitan yang selama ini memerangkap manusia
dengan berbuat dosa dan maksiat.
- Memperolehi kemuliaan dan anugerah Allah S.W.T. dalam hidup di dunia
dan akhirat.

kita sebagai manusia kadang2 terleka dan melakukan dosa tanpa kite sedar, yang pada hemat kite takde ape2 pun tp sebenarnya ia bagi efek...tapi jangan la kite sengaja buat dosa and set dalam kepala kite,tiap kali kite buat dosa tu,kite leh taubat...

2. KHAUF (takut)

Khauf bermaksud takut akan Allah s.w.t., iaitu rasa gementar dan rasa gerun akan kekuatan dan kebesaran Allah s.w.t. serta takutkan kemurkaanNya dengan mengerjakan segala perintahNya dan meninggalkan segala laranganNya. Firman Allah s.w.t. yang bermaksud : "Dan kepada Akulah ( Allah ) sahaja hendaklah kamu merasa gerun dan takut bukan kepada sesuatu yang lain". ( Surah Al-Baqarah - Ayat 40 )

dalam dunia sekarang ni..teaqah tengok,ramai yang tak takut ke ALLAH...ramai je yang bangga dengan dosa yang mereka lakukan..seolah-olah mereka ni mencabar ALLAH je..dan ramai jer yang pertikaikan hukum ALLAH..tak jugak golongan yang merasakan diri mereka terlebih pandai sampai suke cakap orang sesat....ish3....

3. SABAR

sabar ni kite leh definisikan sebagai menahan diri daripada keluh kesah pada sesuatu yang tidak disukai.

Sifat sabar perlu ketika menghadapi tiga perkara berikut:

- Menahan diri daripada keluh kesah dan menahan diri daripada mengadu kepada yang lain daripada Allah subhanahu wata‘ala ketika berlaku sesuatu bala atau bencana.
- Menahan diri dalam mengerjakan segala perintah Allah.
- Menahan diri dalam meninggalkan segala larangan Allah.

sabar ni pada teaqah satu perkataan yang punya 5huruf yang amat mudah untuk meniti di bibr yang tak bape nak mungil ni...mudah nak cakap sabar tapi nak buat tu satu perkara yang macam letak batu atas kepala ni...lagi2 lau kite ni spesies baran...memang sabar ni macam tak lut je dalam diri tu..sikit2 nak melenting...bila di timpa masalah.bukan kita nak sabar tapi kita melenting..menyalahkan takdir..menyalahkan ALLAH dengan apa yang menimpa diri kita..sedangkan apa yang datang itu sekadar ujian dariNYA untuk hambaNYA yang DIA sayang..kan beruntung tu...

4. SYUKUR

syukur,syukur,syukur ya ALLAH syukur,syukur alhamdulillah(antara petikan dalam lagu raihan)...

syukur membawa maksud mengaku dan memuji Allah atas nikmat yang diberi dan menggunakan segala nikmat itu untuk berbuat taat kepada Allah subhanahu wata‘ala.

setiap ape yang dikurniakan ALLAH kepada hambanya samada baek dan buruk kita harus terima dengan gembira....dugaan itu sebagai ganjarang kepada kite...untuk lihat sejauh mane iman dalam diri kita sebagai hambanya....Tiap-tiap nikmat yang diberi oleh Allah subhanahu wata‘ala kepada makhlukNya adalah dengan limpah kurniaNya semata-mata, seperti nikmat kesihatan, kekayaan, kepandaian dan sebagainya. 

Setiap nikmat yang kite dapat hendaklah disyukuri.lau xreti nak bersyukur tu makna kata kite ni bukan jenis yang mengenang budi..dah la yg bagi nikmat tu ALLAH ta'ala...yang menciptakan kita.so,kite guna nikmat tersebut dengan sebaeknya.jangan sampai kufur nikmat pulak...^_^

5. REDHA

Maksud redha ialah menerima dengan rasa senang dengan apa yang diberikan oleh Allah s.w.t. baik berupa peraturan ( hukum ) mahupun qada' atau sesuatu ketentuan daripada Allah s.w.t.

Redha terhadap Allah s.w.t terbahagi kepada dua :
- Redha menerima peraturan ( hukum ) Allah s.w.t. yang dibebankan kepada manusia.
- Redha menerima ketentuan Allah s.w.t. tentang nasib yang mengenai diri.

ramai je yang teaqah tengok suke menyalahkan takdir ALLAH....bile senang,kita sebagai hambaNYA seolah-olah lupe dengan kesenangan yg DIA berikan sehinggakan kite alpa dengan duniawi..kite lupa akan ukhrawi.... bila kesusahan,musibah menimpa diri, mula la sibuk salahkan ALLAH dengan ape yang menimpa diri tu..bukan nak muhasabah diri dengan apa yang berlaku,tapi sibuk tuding jari kar orang laen..x redha dengan apa yang dia dapat..

kita hidup di bumi ALLAH ni hanya menumpang.lau ktia rasa kite hebat,kite sombong dengan ape yang kite ade,kite bangga dengan dosa yang kite buat..ape kata oergi cari bumi laen...lau ade lau...lau x jumpe..sedar2 diri tu sikit ye..^_^




Friday, August 19, 2011

8sifat MAZMUMAH yang ada dalam diri kita

assalamualaikum w.b.t dan salam sayang untuk semua...

syukur alhamdulillah..hari ni masih diberi kesempatan untuk terus bernafas di bumi ALLAH ini untuk meneruskan ibadah puasa yanga hanya tinggal lagi 10hari..dimana dalam 10hari ini terdapatnya malam lailatul qadar yang menjadi rahsia ALLAH dan kepada siapa DIA nak bagi,itu hanya DIA yang tahu,..kita sebagai hambanya perlu la berusaha untuk dapatkan sesuatu...di sini sedikit perkongsian dalam usaha untuk kite bersihkan hati kite(korang jangan p bedah n cuci lak hati korang tu,kang tak tengok dunia dah).....nak share 8sifat mazmumah yang ada dalam diri kita...^_^


1. Ghadhab (pemarah)

Ia bererti sifat pemarah, iaitu marah yang bukan pada menyeru kebaikan atau menegah daripada kejahatan.Sifat pemarah yang dicela ialah marah yang bukan pada tempatnya dan tidak dengan sesuatu sebab yang benar. (biasanya org jenis mcm ni mesti kurang kasih sayang,sebab tu kot jd cmni..n for sure dia tak ramai kawan..sian kat dia)

2. Hasad (dengki)

Iaitu menginginkan nikmat yang diperolehi oleh orang lain hilang atau berpindah kepadanya.orang macam ni memang xleh tengok orang bahagia...tak tahu ape la yang x kene ngan ulu hati dia yang sibuk nk dengki ngan orang..lau dengki tu dapat duit,tu laen la cite...ish3
Orang yang perangai mcm ni akan sentiasa dalam keadaan berdukacita dan iri hati kepada orang lain yang akhirnya menimbulkan fitnah dan hasutan (katogeri manusia spesies PHD ni memang ramai la dalam kalangan kite..x kesah la kawan ke hape ke..lau dengki tu bawak ke kebaikan xpe jugak...ni hampeh,dengki,pehtu sibuk jatuhkan orang laen)

3. Bakhil (kedekut)

bakhil yang biasa kie dengar bakhil duit la an..ya ALLAH..kedekut tak hengat...nak bagi sedeqah pun berkire...kite jangan berkire dengan ALLAH..sekali ALLAH berkire ngan kite,tak cukup tanah kau lari nanti..kite kat dunia ni pun menumpang harta ALLAH,yang ang nak kedekut sangat kenapa??? (Spesies ni mesti selalu dapat maki dr kawan2...lau kawan nak belanja,dia la suka sekali,tp time dia, ALLAH YA RABBI...terus xde duit) psst...xnk share ilmu pun spesies kedekut jugak,,,ni pun bengong jugak...sabor je..

4. Hubbul jah (kasihkan kemegahan)

ni jenis sayang ang kasihkan kepada kemegahan, kebesaran dan pangkat.
Perasaan nakkan kemegahan dan pangkat kebesaran tu meluap2 macam lava gunung berapi nak meletus and tros menjadikan perbuatan seseorang itu tidak ikhlas kerana Allah.dari sini lah terjadinya rasuah bagai..ish3...dunia dunia..kita boleh jadi buta hati kerana pangkat...

5. Hubbud dunya (kasihkan dunia)

ni maksud dia..kite ni sukakan benda yang bersifat duniawi..ape yang kite buat ni..hanya nak dapatkan saham dunia ja sampaikan kite terlupa saham akhirat kite nanti....lau malaikat izrail nak jemput kite,leh ke kite tahan dia,minta masa nk p cari amalan utk saham akhirat??x la kan...cube kite cari amalan yang mana bile kite buat dunia dapat akhirat n bila kite buat utk saham akhirat,kite akan dapat dunia jugak..^_^

6. Takabbur (sombong)

ni sifat yang mana kita rasa kita hebat...tak tau la hebat tang mana..tenaga ka?ilmu ka sampai suke sangat cakap orang laen sesat...hebat tang berdebat ka??bila kta da rase hebat dengan apa yang kita miliki,kita akan mula mendabik dada dengan orang laen..bila sombong da menapak dalam ulu hati tu..memang x dpt tolong la..mula la mandang hina kat orang laen..ingat..kite ni hidup kat dunia ni hanya PINJAMAN  ALLAH,sekali DIA tarik....korang pikir la akibatnya

7. ‘Ujub (bangga diri)

maknanya merasai atau menyangkakan diri kita lebih sempurna. Orang yang bersifat ‘ujub adalah orang yang timbul di dalam hatinya sangkaan bahawa dia adalah seorang yang lebih sempurna dari segi pelajarannya, amalannya, kekayaannya atau sebagainya dan ia menyangka bahawa orang lain tidak berupaya melakukan sebagaimana yang dia lakukan.
tapi sifat ni dia tak menunjuk2 kepada orang laen...tp ia dibuat utk mendapat pujian..kesian org mcm ni..bukan ape...amalan yg dia buat hanya utk dpt pujian,mmg dia akan dapat pujian tp disisi ALLAH,takde makna..amalan langsung tak diterima...

8. Riya’ (menunjuk-nunjuk)

Iaitu memperlihatkan dan menunjuk-nunjuk amalan kepada orang lain.
Setiap amalan yang dilakukan dengan tujuan menunjuk-nunjuk akan hilanglah keikhlasan dan menyimpang dari tujuan asal untuk beribadah kepada Allah semata-mata. ia lebih kurang sama macam 'ujub tapi ujub ia tidak menunjuk2..ia cume bermaen2 dalam hati aje berbeza dengan riya'.tujuan dia buat sesuatu memang dia nak menunjuk2...



jom sama-sama kite ubati hati kite yang sakit tu dan gantikan sifat2 mazmumah ni dengan sifat2 mahmudah..yeah..teaqah admit nak buat sesuatu yang baik ni memang banyak sangat halangan dia dan kita kene la selalu istiqomah dalam melakukan kebaikan...biaq kite buat akhirat kite dapat dunia..biaq org cela kita tapi jangan ALLAH yang cela...cukup la sampai sini..nak merehatkan badan dan minda sebentar..^_^

Thursday, August 18, 2011

SAYA BLOGGER PRIHATIN


SAYA SOKONG TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA IRM dan linkkan ke TABUNG KEMANUSIAAN IRM...

kite hidup jangan mementingkan diri...sedikit bantuan dari kita membawa seribu makna kepada mereka....