Sunday, February 27, 2011

Dalam sebuoh majlih akad nikoh di sebuoh daeroh, pengantin lelaki Admin M Romly (bukan nama sebenor), hendok dinikohkan dengan Dang Bazura (pun bukan nama sebenor jugek).

Kadi : Admin…

Pengantin Lelaki : Saya ustaz…!!

Kadi : Dengor baik-baik yer Admin…, aok jawak dengan lancor dan jangan putuih-putuih. “Aku nikahkan akan dikau dengan Dang Bazura binti Din dengan mas kahwinnya RM22.50 tunaiiii.”

Pengantin Lelaki : Aku terima nikahnya Dang Bazura binti Din dengan mas kahwinnya RM22.50 tunaiii..”

Kadi : Macamana saksi? Sah? (memandang kepada saksi pertama)

Saksi Pertama : Sah.

Kadi : Sah? (ditanya pada saksi kedua)

Saksi Kedua : Sah.

Kadi : Sah? (memandang kepada saksi ketiga)

Saksi Ketiga : Errr… lontaran suara awak tidak jelas…. Saya tak dengar apa yang awak cakap… pitching berterabur ke laut… keluar acuan terus, jiwa awak kosong… takde feel… low note tak sampai, high note awak pulak… takde kawalan… sepatutnya ditahan… kasi sustain… falseto awak lemah… improvisation R&B awak tak menjadi… buruk sangat bunyinyer… teknik ramify awak pun tak mantap… bunyi macam orang meneran jer.. satu je yang saya suka… awak ada ciri-ciri seorang Pesona Bintang! Awak boleh berjaya sekiranya melakukan banyak latihan… Apa-apa pun… tahniah untuk awak!!!....

6 kejicacimaki:

NAZRUL AZAT said... Reply To This Comment

huwaaaa... i benci saksi tu, nasik tambah kan, huhuuuuuu

kau kesah ke?? said... Reply To This Comment

camtu pulak~

TeAqArH said... Reply To This Comment

nazrul: hahaha....sabor jelah lau ade saksi mcm to

TeAqArH said... Reply To This Comment

kau kesah: hahaha...nk wat cmne..
ade gak spesies manusia mcm ni

Shazwan said... Reply To This Comment

salah port tu...

TeAqArH said... Reply To This Comment

shazwan: nk wat cmne...saksi terlebih sudah