Thursday, February 17, 2011

interaksi ipt bersama cawangan kedah....(PSSCM)

assalamulaikum semua...(jawab tau,hukum dia wajib)....lamenye la aku x update....sume gara2 bz menjalani hidup sebgaia pelajar....aku suspek respek la student yg leh slalu update n bw kt blog laen....arini aku ade mase,so aku update la sekejap..esok sudah ade trip ke uitm penang pulak..waaaaaaaaaaaa...sibuknye.....
back to da title of da entry...yeehaaaaa....nk story mory pasai interaksi ipt bersama cawangan kedah yg aku join ari selasa aritu..alah,ari maulidur rasul tu...korg mst tau an...

nak gtaw la ni an..ipt yg terlibat tu an.selain uum..UITM MERBOK,IPSAH,IPDA,UNIMAP,UNIKL MSI...n tibe2 de plak cawangn perlis join...UITM ARAU n UNIMAP....aku da kenal la sikit2 ngn dak uitm arau n unimap...cz aku slalu gak follow marahaban kt perlis...wuuuu...(aku leh marhaban).....bukan nk bangga erk...
ni kat umah cawangn kedah....
maap la..xde gmbor ngn ipt laen...
terinteraksi dgn uum daaaa



ok2.back to da topic....interaksi bermula dgn melawat tempat2 bersejarah yg ade kaitan dgn PSSCM....kami sume pergi makam TUAN HAJI ZAIN ....setrosye..kami tros pergi ke sebuah rumah lame(yg ditinggalkan) yg ade lambang ahmad muhammad timbal balik...ni umahnye...
p/s: aku ase aku da amek gmbor dpn umah ni..tp xtaw nape...
xdpt la tunjuk kt korg lambang ahmah muhammad timbal balik tu...
byk yg tersirat maksud to....

seterosnye...kami meneroskan perjalanan kami(naek bus taw,bukan jln kaki) ke makam TUAN HAJI HUSSIN(gini kot ejaannye)..x pasti lak aku..lau salah,tolong btolkan ye....kami x lame..jap je..dgr penerangan sikit n teros gerak ke RUMAH KELAHIRAN PSSCM....
ni lah tmpt latihan pertama silat cekak...kami dapat kesempatan berjumpe dgn org lame..
yg belajar same2 ngn ALMARHUM USTAZ HJ HANAFI....
dan beliau juga jurulatih pertama yg dilantik...pak njang...
ini la jurulatih pertama a.k.a pan njang.....

lepas sesi soal jwb dgn beliau..kami menjamu selera(lunch) kat umah beliau...sedap mknan dia..syukur alhamdulillah.....lepas to..solat la an..ape lg,...zuhur da msuk time ni.....setrosnye...menerukan perjalanan ke muzium kuala kedah...uishhhh....ade kejadian kt sini..aku terjatuh tngg dpn org..pergh...malu siot.....xtaw nk letak muke kt ane...ase nk balik time to jugak...tp pe de dal..wat xtaw je(pdhal tipu je ni)....kat sini,,,kami dgr serba sedikit ttg ceritaa sejarah MUSUH BERBISIK(iye kot..xtaw la saye...terkonpius sat)....tp aku dgr2 cmto je....pastu ape lg..sesi bergambor la...terase glamour sat...hahaha.time ni la aku berinteraksi ngn dak UITM MERBOK....dan2 lak dorg ni junior kos aku...dak BANKING.....havoc gak la mulut dorg..mintak fb n num fon la..n da msg pun aku..hehehe...terase senior sebentar....
ni la 2org budak uitm to..ade lg...
tp x amek da...tggu la dorg upload....

sesi terakhir adalah bersama abg chot a.k.a encik rosli bin mansor..YDP kami+penyelia kt UUM....mcm2 dya ckp kt dpn...aku dgr je..dulu an,mase awal2 aku dlm persatuan,aku x suke dgr abg chot ckp...lame sgt..penat tggumlg2 time nk mkn..tp bile da lame2..aku phm ape yg dya ckp..pikir mane yg baek n mane yg buruk,n now aku suke la dgr..even dya membebel pnjg cmne pun....credit to ABG CHOT....

sampai sini ja dulu.....daaa sume...wassalam

0 kejicacimaki: