Friday, May 20, 2011

diet utk chantek atau utk sehat???

assalamu'alaikum w.b.t kpda semua bloggers yg duk menyinggah..
n readers yg sudi menghabiskan sedikit masa anda
utk sy yg x seberapa ni dgn membaca,mengomen,mengkritik,mengutuk dan yg seangkatan temtera dgnnya...
adakah entry kali ni berkaitan dgn kecantikan???

mungkin la..aku pun xtau...sbb idea ni dtg tetibe je....
biasanye diet ni dilakukan oleh insan2 or org2(adakah yg kat sawah padi itu??) yg berbadan comel...
korg phm kan maksud bdn COMEL tu?? ish lau x phm..meh nk gtw aokme sume
masih perlu ke utk aku describe???perlu kot....
bdn comel ni a.k.a gemuk(sgt x sedap di dgr),chubby(cute je),bulat n sebgainya...
wah..sgt x suke bile dgr sbb aku slah sorg drpda golongan yg dinyatakan..
mencik tau.....huhuhuhu......nape lari tajuk ni....
korg taw x maksud diet ni yg sbnrnye??? ish..aku nk wiki malas....
so diet secara ringkas, kita jage pemakanan kite utk kesihatan..BUKAN utk KURUS!!!!!!!!
tp budak2 yg bdan COMEL mcm aku ni....suke diet utk kurus...BUKAN UTK SEHAT!!!!!!!!tp utk CHANTEK!!!!!!!!
sbb pd depa,pmpn comel n seangkatan dgnnya ni, xde laki yg nak,dorg xleh kapel
xleh rase ape yg pmpn chantek rase...xde self conpident la senang....
tp ptot ke rase mcm tu??? kenapa korg x diet utk sehat???
nk kurus,x semestinye bergntung  100% kt diet...
lau korg tkat diet,tp x exercise...same jugak an..
bdn korg xde stamina..baek x yah kurus mcm tu..kurus uk sehat...
so, bg sesapa yg nk diet sbb nak KURUS dan CHANTEK tu...ubah la nait korg...
baek korg diet utk SEHAT!!!!!! kan itu lebih elok...
chantek ni kan subjektif...so jgn isau la lau xde laki nk kat angpa tu...
kan setiap manusia da ade jodoh masing2...
itukan janji ALLAH s.w.t...
sila tgk yer...
selamat menjamu mata....

0 kejicacimaki: