Wednesday, May 18, 2011

kerana nila setitik rosak susu sebelanga~~~~~

lau korg letak la setitik ja nila dlm susu ni??pa jd??agak2 angpa la an,angpa leh minum dak ag susu ni??? mst x an..sbb aku pun xkn minum jugak.....tulah,..sian susu yg x bersalah ni....tp aku bukan nk cita pasal susu ni..aku nk cita pasai pepatah dya tu....mcm tajuk entry aku tuh....gitu la gayenye...
ade cite disebalik pepatah ni..utk pengetahuan korg an...aku sbnrnye an,x bape nk respect sgt bdak2 yg show kan depa tu alim(xtaw la alim sungguh ka alim2 kucing)..lau alim sungguh xpala....bagus la..tang alim2 kucing tu(Sian pulak kucing,dpt nama).....lagi2 budak U...xtau la napa...mungkin sbb aku taw ada antra depa perangai x supa dgn apa yg ditonjolkan la...atau aku mungkin ade mslh hati???

weyh,aku x dengki ok ngn depa..cuma perangai depa ni menyakitkan mata...nk berdakwah sgt wat cara nk berdakwah...ni aku tuju kt ahli slh satu persatuan kt U yg aku belajor ni la..dorg ni bermuka2 tau dak...dah la assabiyah..bila duk ngn geng depa,kwn laen yg bukan dlm persatuan tu xmo tegor..dlm kelas,pong pang pung pang berckp itu ini..tp ko sndri x buat...sudah la...org mcm korg ni,pd aku merosakkan nama baek org yg alim tau dak...etika tu,biaq la bersesuaian dgn pakaian tu..ni sombong x hengat dunia...aku xtaw la nape yg bajet2 alim ni sombong sgt..laki pmpn same je...lau laki tu,myb la leh consider,nnt iman dya kurang ka,ckp ngn pmpn ni dosa(lau hal yg remeh-temeh)...tp yg pmpn ni...yg x msuk persatuan tu,pkai jubah,pkai tudung labuh,leh je senyum2 kt org laen..tp korg....sombong x hengat...yg gedik x bertempat tu jgn ckp la....geli mata memandangnye..muke lawa,dressup alim,tp perangai gedik..sian ko kan....


dh la....ckp byk pun x guna..bukan depa baca pun blog aku.....cuma nasihat aku la tuk golongan mcm ni...jgn la mengada2 sgt...jgn bajet korg pakai cmtu,korg taw segala selok belok agama....igt la...IMAM MAHDI trun kt dunia nnt,xde spe pun aspect beliau tu IMAM MAHDI....so,lau korg da tunjukkan penampilan korg mcm tu,jage la sikit perangai tu...jgn sombong sgt..igt la pesan ni..sekali korg sombong ngn org...org laen boleh balas 10x sombong dorg dgn ko.....pikiaq la sndri...

0 kejicacimaki: