Sunday, May 22, 2011

pasangan hidup~~~~~

assalamualaikum w.b.t readers2 sume???anda sehat????pastikan sehat ye...jage diri...skrg cuaca x menentu...entry ni tqah wat time study utk exam...rest jap sbb penat....berbalik pd topik pasangan hidup...nape la aku wat entry pasai ni??(sambil berfikir 2 mnit)...ok..da cukup 2mnit....adakah aku wat entry ni sbb:
1. aku da menjangkau 20-an(pdhal baru 21,gedik la kau tqah)
2. sbb org selalu ckp,lau nk cri pakwe(bakal suami) mase kat U...
3. ramai disekeliling aku yg da kwen(kwn2 skola n sedare mare)??
4. sbb aku rase sunyi???(maklumlah,bile x de psngn ni,hp tu sunyi je,rm5 pun leh thn sebln..)
5. sbb aku desparate??(tidak sama sekali)
6. sbb bff aku pun ade bf(bile hangout,aku jelah yg xde partner..sedih ke aku???)
7. faktor sekeliling kot???
8. da xdpt nk pikir ape sbbnye....

byk benor sbb musababnye(lbh dr 3,so byk la kan..)...di kala entry ni dibuat,aku rase sunyi la jugak jiwa ni...tp kebyknnye aku bersyukur la aku da kembali sendri..bukan ape..aku rase otak aku ringan..da x serabut mcm mase kapel...mcm2 mslh dtg(leh ggu belajar okeh)..tp sbnrnye,aku ingin isi kembali ruang kosong dihati aku ni....walaupun aku bru je cecah 21thun,tp rase ingin disayangi tu menebal je ase(mengadakah aku???)
aku rindukan saat dulu even dya da bhagia dgn gurl laen(siyes aku x pnh ggu dya da lpas putus n aku x harap dya dtg semula dlm hidup aku,aku doakan kebhagian dya lg okeh)....aku harap,ati aku akan kembali terbuka utk menerima cinta yg sebenar2 cinta dr lelaki laen...ape yg lepas byk mengajar aku n wat aku serik...wat aku lebih berhati2 dlm memilih pasangan hidup..nape aku tekankan pasangan hidup tu??? sbbnye aku bukan kapel utk suke2,utk hilangkan bosan aku bile aku sunyi or terase bosan,bukan sbb aku nk ade teman bila aku kuar g jln2,bkn sbb bff aku ade bf,so bile kuar ngn depa,aku pun ade partner,,bukan sbb tu...

tp sbbnya aku nak kapel,bia la ngn lelaki yg mmg akan jd suami aku...yang akan kongsi segala2nya ngn aku.yg dpt trima keburukan,kelemahan dan seangkatan dgnnya mengenai aku...bukan senang utk kite jumpe org yg boleh trima diri kita adanya..aku x kesah la dya kaya ke x(tp sekurang2nya kewangan kukuh,sbb duit pun penting skrg),hensem ke idak(ckup la sedap mata memandang pd pndangan aku,bkn pd org laen)..yg boleh jd imam pd aku dan anak2 aku nnt,g boleh ajar anak aku agama,mengaji even anak2 aku nnt x skolah agama(jauh dah menyimpang ni)....yg boleh jd BFF aku...yg mane ade masa dya jd suami,n boleh jd best friend(yg aku leh share ape je)...da merepek da aku ni...
siapa la jodoh aku????
semoga KAU temukan aku dgnnya..sabar menanti...
manisnya akan tiba....
indahnya bercinta selepas kahwin....
mak...nak kawen...cari la pasangan kat anak mak ni...

p/s-mendoakan kpda siapa2(xpecialy yg aku knl) yg dah kawen
bkal bertunang,sedang hangat bercinta tu(yg akan kawen),
semoga kekal hgga akhir hayat.....
cpt2 la yg akan kawen tu bg kad kawen kt CIK DEBAB ni okeh...

0 kejicacimaki: