Sunday, June 19, 2011

sehat sebelom sakit....

assalamu'alaikum w.b.t sume...jwb2...xjwb dosa...jwb dlm hati pun xpe...
aku da cita sikit pasal sihat ngn sakit ni..dya bukan la name org tp dya ni sejenis mende yg ade kat diri stiap manusia..lau kita sihat,mst kite x sakit..lau sakit mstlah x sehat kan...gitu la pusing2..bru2 ni..ari khamis kot lau x silap aku..yelah kan..episod terakhir NORA ELENA...pe kaetan nora elena ngn entry ni??? xde kaetan..saje selingan utk korg yg meminati nora elena..aku ada pegi hospital lepas dpt 1 mesej yg mengatakan ada anak ahli masuk hospital besar kuantan.so,kebtln yg time tu,aku ade kt kedai bapak ku..tros la shoot pg sana..arwh da meninggal ari jumaat(esoknye) pd pkol 5.07ptg..innalillahiwainnailaihirajiun... 

sampai2 sana da pkol 6lbh..serious,aku mmg xtaw waktu melawat da abis ke blom sbb da lame sgt x jejak HTAA tu...yg sakit ni laki...tercari2 jugak la mane orgnye sbb x kenal..da la no katil xtau..muka kakak yg msg aku tu pun aku igt2 lupe je..last2 jumpe jugak...masa tgk tu..aku rasa arwah da nazak...wayar berselirat..n yg dtg sume baca yassin kt dia...aku tgk la,..tnye mak dya serba sikit pasal arwah....arwah sakit buah pinggang n da x berfungsi...bergntung sepenuhnye kt mesin..masa tu arwah da koma....

ape yg aku ckp lepas ni..jgn la korg sume sangka aku kejam ke ape erk...maaf dulu aku pinta pda pembaca entry ni...masa aku tgk arwah...aku tros adiahkan arwah surah al-fatihah yg kite sume tau byk rahsianya...lepas aku baca tu...aku mnx doa dgnNYA(walaupun aku mmg x pernah kenal arwah)..aku mnx doa mcm ni la..andai dia hidup,dya x tanggung sakit lg..maka kau selamatkanlah dia..andai kata dia hidup,tp dya tros terseksa dgn sakitnye ini...kau ambil la kembali nyawanya...aku bukanlah doa dya meninggal...sbb setiap yg hidup pasti akan rasa mati..ko renungkan lah ayat aku tu....lau korg x puas hati..leh personaly msg kt fb aku....

kite sebagai manusia ni terlalu susah nk bersyukur dgn ape yg kite ade...yg mase sehat ni..kite sentiasa merungut masa x dpt ape yg kite mahukan....ptotnye kite bersyukur..kita dlm keadaan sihat..kite mampu nk usahakan ape yg kite nak..tp org yg sakit...yg terlantar..xdpt nk buat ape2...berserah padanya..tp ttp ada usaha..cume kite yg ade disekelilingnya xdpt nk nampak...kite juga kadang2 lupe...penyakit yg dtg kpda kita hanya sebgai ujian drNYA utk hamba2 yg terpilih(bkn nk ckp yg x sakit tu x terpilih)...

kpda keluarga arwah...takziah..semoga kesabaran masih bersama kalian..hadapi dgn tabah....dr DIA kita dtg,kpda DIA juga kite semua akan kembali..cuma cpt atau lambat je...sape yg meninggal awal,aku rase mereka sbnrne sangat2 bersyukur...nape aku ckp mcm tu...renung2kan lah...^_^

0 kejicacimaki: