Tuesday, June 14, 2011

tgk jam anda~~~~

assalamualaikum w.b.t....jawab2 walaupun dlm hati..Tuhan tau erk...
arini aku hapdate belog ku yg disayangi ni dlm bus...bus ape??bus mini??bus tambang or bus xpress??? semestinya bus xpress sbbnye aku dlm perjalanan nk blik kuantan....erh..ape cite pasal bus ni?? da lari topik ni....

okeh2..aku kembali ke tajuk yg sebenar...lau korg tgk jam korg...pe yg bermaen dlm kpla??? lau aku mst la nk tgk pkol bape da skrg....so,entry kali ni sbnrnye berkaitan dgn masa.....so ape yg aku nak cerita pasal masa?? ok..xmo bebel panjang.... 

org skrg ni,aku tgk x rmai yg menepati masa...janji pkol 10, smpi pkol 11...wah...yg jenis mtepati masa tu ape??jd tugu negara ke ape kt tmpt tu....tolong la ajar diri sndri tu tepati masa...agar x susahkan pihak laen...lg2 org melayu..bukan nk kondem bangsa sndri tp tu la hakikat yg kite patut terima n kite ptot ubah...smapi bila nk maju lau masa pun kite x mmpu nk tepati..mende paling simple yg senang nk dibuat....

ni aku bg situasi...buat jnj ngn kwn2 pompuan....jnj nk kuar pkol 12....pkol 12 tu bru nk siap2+make up2 kt umah tu...bile kol,jwpn paling cliche akan di dgr,da dkt ni,tgh on da way,da kt trafic light ni n sebgainya...tu mmg biasa la di dgr...pdhal dpn cermin lg....enjin kete pun x hidup lg...cmtu la...lau da berjanji kite mesti la tepati....

ce igt balik pe salah satu ciri org munafik??.slh satu dya bila buat jnj,x ditepati....ni slh satu la ni..jnj laen,buat laen...sabor jelah bak kate usop wilcha tu....so,cube kite  amek pendekatan tuk perbaiki diri kite yg selalu melakukan kekhilafan ni...(nasihat kt diri sndri jugak..sbb kite x perfect)

p/s- majulah sukan utk negara

0 kejicacimaki: