Monday, August 1, 2011

buffet ramadan di vistana kuantan

assalamualaikum w.b.t kepada semua....
amacam hari 1st puasa bagi yang mampu??dah terkulai ke belom??lex la...xkn awal sangat terkulai...cik debab baru je siap kupas2 bawang and sume tu untuk masak untuk berbuka nanti....tajuk entry tu bukan cik debab nak g berbuka kat vistana..tapi nak berkongsi saje..al-maklumlah...ade je yang nak berbuka di hotel kan..^_^

yang menariknye pihak hotel menyediakan sajian bertemakan 'BUFFET RAMADAN WARISAN TRADISIONAL'.....pergh..so korang xyah la mimpi nak jumpe yang bertemakan western erk kat sini...sedap ape makanan2 tradisional ni walaupun tau makan banyak,risiko pun banyak..tapi tulah..sedap sangat..^_^

pihak hotel menyajikan lebih rdrpd 80 hidangan(kompem la rambang mata ni nanti)..meh nak gitau ape antara hidangannye...ikan tombak masak ken som(ni masakan cine ke??musykil2), daging gulai kawah(Ade ikan masin plus sambal belacan memang power), daging salai masak air asam(lau dapat masak lomak ni lagi best)....  

ni part yang best la..pihak hotel menawarkan BAUCAR TERIMA KASIH RAMADHAN untuk pelanggannya..lagi untuk pelanggan setia...ia menawarkan potongan pinggang 10% drpd jumlah bil
dewasa : RM30++ kanak2 : RM20++

1 kejicacimaki: