Sunday, August 28, 2011

raya bakal menjelma!!!!

assalamualaikum w.b.t kepada semua dan salam penuh kasih sayang......

waaaaaaaaa....da agak lama teaqah tak hapdate belog ni sampai dah bersawang dah...jap jap...nak bersihkan erk...yeaaaahhhh..da bersih pun.....ish ish ish..teruk betol tuan belog ni....tinggal lame erk...tuan belog tak pegi mane2 pun cume terpaksa berkongsi lappy dengan adik so terhad la mase untuk bersama....entry tak hapdate tapi jangan la ingat teaqah tak buat aktiviti berjalan-jalan makan angin di belog kawan2 yang sudi menjenguk....dah2...membebel panjang dah ni.....

BILA RAYA MENJELMA akan berlaku bermacam2 la antaranya :-
  • kegiatan pecah rumah oleh manusia yang tak bertanggungjawab - yang balik kampung and ade jiran yang tak balik tu..pesan memesan la..tu gunanya kita baik dengan jiran...
  • kemalangan maut - innalillah kepada mangsa yang terlibat....berhati2 di jalan raya..OPS SIKAP da start an....semoga kite semua selamat sampai ke destinasi..jangan kerana kite nak cepat,orang laen yang menajdi mangsa
  • jalan jammed sedangkan di waktu kebiasaan tak jammed pun - time ni bagi sape2 yang jarang duk dalam jammed,mesti hangin je an...teaqah pun same la..kuantan yang jarang jammed ni tetibe je jammed..adoyai..sabor jelah masa drive tadi..da la takde lesen motor..lau idak..merempit aje....
  • MALL and EKSPO raya memanjang je ramai orang...lagi lagi malam - sape yang buat aktiviti ni di akhir2 ramadan yang mana ramai yang akan kuar bershuping masa ni memang la kategori PENYABAR...sanggup menempuh beratus2 manusia...nasib la teaqah da shuping awal2 lagi..lalala
  • dam dam dum bunyi mercun.... - ni memang da wajib agaknye kat malaysia..pi tiru budaya orang wat pa...biasanya meriahnya bunyi mercun ni bila malam 7likur(10malam akhir puasa)...pehtu mula la jari yang memang mase dilahirkan oleh mak kita sebanyak 20 tu kurang sampai tinggal bape belas jari ja..sanggup erk korang buang jari tu??? ish ish ish( geleng kesal)
  • kampung akan meriah yang amat - time ni memey best ar sebab ramai je sedare mare,sepupu sepapat yang ado....memeng kecoh la an umah kat kampung tu..and syiok la maen masak2 kat dapur tu..^_^
sedih la ramadan akan berakhir dalam beberapa hari lagi..adakah aku masih sempat untuk bertemu dengan ramadan yang akan datang??? bila raya ni,kita akan merasa nikmat lepas kite berjuang melawan segala nafsu yang ada dalam diri kite tu tapi bagi mereka yang tak berjaya tu dan hanya berpuasa kerana adat,adakah BERMAKNA raya mereka????

SALAM AIDILFITRI DARI TUAN BELOG....JAUH DARI SUDUT HATI MEMOHON JUTAAN KEMAAFAN DARI SEMUA YANG SINGGAH KE BELOG INI..^_^ 0-0 YERP...

10 kejicacimaki:

Wanz Mejuez said... Reply To This Comment

Selamat Hari raya jugak untuk kawan blogger tersayang ni..

heheeh nak balik kampung tu berhati hati okay..

rumah plak periksa betul2.. check kasi kaw kaw kuncinya..

pesan dekat jiran2 okay..


>_<


selamat hari raya...

maafkan aku kalau selama ni aku ada terkasar bahasa dekat blog kau.. eheheh

TeAqArH said... Reply To This Comment

@Wanz Mejuez aku selesa ngan care kau comunicate....frenly..cm dah kenal lame..xde la formal sgt..sy awak bagai...^_^ salam aidilfitri jugak...

hamzah ian said... Reply To This Comment

raya raya!!!

Syarafi[skyforce331] said... Reply To This Comment

selamat hari raya jugak maaf zahir dan batin..:)

nie kad raya dari saya
http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/2011/08/kad-raya-dari-syarafi-sekeluarga.html

Ila Aqilah said... Reply To This Comment

waaa..terima kasih atas pesanan di atas..thee..selamat hari raya :)

Zul Fattah said... Reply To This Comment

slamat hari raya jugak kawan.. haha..
lama tak nampak ko kat blog aku?
ko pi mana?

NasZ said... Reply To This Comment

selamat merdekaraya. maaf zahir dan batin. betul apa yang awak tulis. macam tu la suasana setiap tahun raya tiba. isk2..

MOHD NASER.com

Iz.Eusof (Abg Stalker) said... Reply To This Comment

jalan jammed da tentu,pecah rmh pun kompem,kemalangan mmg wajib,tang kmpg jd meeriah tu kn teaqarh abg rs thn ni cm kurg la ckit.takbir raya pun x brp nk sayu menusuk kalbu.mgkn sbb kita puasa x ckup sebulan.29hr je thn ni.. :( nk kiamat ke.

TeAqArH said... Reply To This Comment

@Iz.Eusof (Abg Stalker) ade hadis yg pasal sume jatuh ari jumaat tu an...yg org jangkakkan thun 2012..tp dah disahkan itu hadis palsu ke dhaif...tp ape pun..kite kene bersedia utk bernjumpe dgnNYA

Heidi Shafiq said... Reply To This Comment

salam lebaran.. :)