Wednesday, September 21, 2011

salahkah berbadan 'COMEL'???

assalamualaikum w.b.t dan salam kerinduan yang amat kat sape yang sudi jejak sini even tqah x update belog..

bukan saje-saje tak nak hapdate tapi terlalu sebok dengan urusan kat U and now da leh rehat sikit(padahal pukul 5 sat lagi ada meeting)....meeting..meeting..meeting..tak abis-abis..so kembali ke pada tajuk sari berita utama la kan..kang membebel panjang..korang taknak pulak baca..sian tuan tanah ni hah....

comel kan?? baek korang cakap comel...lau tak nanti tqah babab..hurm...salahkan berbadan 'COMEL'??? pada tqah takde salahnye..masing2 ade pendapat masing2..orang sekeliling suke buat orang yang badan 'COMEL' ni seolah2 takde sensitiviti or perasaan..sesuke hati dia ja nak cakap macam2 kan....paling pemes ayat yang di dengar..."KENDERAAN BERAT SILA IKOT KIRI" and macam2 lagi la...

if korang kat tempat orang yang berbadan 'CUTE' nie..agaknye ape labyg korang rasa kan???? mesti la korang tak tahu sebab korang tak pernah berada dalam situasi ni...badan korang chantek...lau laki tegap la...and bagai la..tu yang suke ejek2 tu...

tapi orang yang berbadan 'CUTE' ni selalu kite tengok happy-go-lucky....ceria jep...muke pun macam takdah masalah aih...kadang2 mereka ni menceriakan suasana..tapi apa yang kita tahu apa yang bermain dalam hati depa???hanya tuan badan yang memahami.....

pernah rase diperlekekah dulu..sangat sakit rasanya...sampai la ni pu masih terasa tapi cm teaqah cakap..lebih suke orang tengok kita happy dari org tengok kita sedih...

9 kejicacimaki:

Kancil 8349 said... Reply To This Comment

hahaha...orang dengki ndak secomel macam tu

iQa~ said... Reply To This Comment

hati manusia ni lain2...bg iqa,nk kate apepun iqa xkisah....asal Allah tahu, keluarga tahu n kawan2 baik kite tahu... =D

kite xbleh tutup mulut manusia..

Shaherah said... Reply To This Comment

shera dalam kategori berbadan cute.. hehe.. tup org nmpk kte happy go lucky.. tp sbenar nyer laen.. ^_^

Niena Pengembara Ilahi said... Reply To This Comment

xsalah pn .. :)

fiQ'Ra said... Reply To This Comment

http://fiqracake.blogspot.com/2011/09/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

Iz.Eusof (Abg Stalker) said... Reply To This Comment

comel sihat xpe..:) bt pe nk perlekehkn org lain.xbaik tu..bersyukur.

NasZ said... Reply To This Comment

kalau saya kat tempat dia, memang saya mengamuk sakan la. tapi memang betul, trasa hati gak.

MOHD NASER.com

Ezad Skytech said... Reply To This Comment

mulut orang mmg kita tak boleh nak tutup..huuh..

Fadzmie Mohamad said... Reply To This Comment

Sebenarnya memang tak salah pun kalau berbadan comel. Tapi biasalah, mulut-mulut puaka mana boleh tutup. And it's a normal thing for human being untuk attack appearance orang berbadan comel ni. Hehe. Btw, latest entry aku macam ada kaitan sikit dengan entri ni. Hehe. ^^