Friday, November 25, 2011

Penyakit 'M' menular

assalamualaikum...saat tengah taip ni...azan baru saja berkumandang..solat zohor jap erk...selesai sudah..hehehe.. pe ntah nak membebel ari ni..cam takde ape je nak bebelkan untuk korang...

huruf M tu untuk ape sebenarnya??? M yang aku maksudkan untuk entry ni adalah MALAS..sekali lagi, MALAS!!!!! sekali je penyakit ni datang, memang payah la weyh....malas ni bukan leh orang laen bendung..diri sendiri tau tak..lau da kat akal tu asyik nak MALAS je memanjang...memang tak jadi satu kerja laaaa...

bagi la situasi untuk penyakit MALAS ni....



bagi blogger- lau penyakit ni menyerang..memang bersawang la blog korang tanpa apa2 update...time ni..bertimbul macam2 alasan la kenapa tak update..paling common la bz sikit la minggu ni..padahal duk mengata kat diri sendiri...titik2 tangan tu sbb pandai duk mengata orang...


bagi student- penyakit malas ni tibe2 je menjengah kat diri tu..sume keje korang takkan buat..tapi yang pelik,tang enjoy korang rajin pulak..tang asignment,projek,test and pape yg ade kaetan ngn belajor...pergh..malas ke main..duk jadi ular melingkar atas katil tu..ish3...untuk diri sendiri jgk..nsib la kurang sikit da malas ni....hehehe


ni lagi satu penah jadi kat diri sendiri..nak makan sedap2 tapi malas ke main nak masak..last2 makan cikai2..masalahnye nak makan kawan2..mintak tolong kawan,,dia pun malas...kite ni da la penat...nak masak and makan same2..bila dia da wat cmtu..ase cam MALAS pulak nak masak..tapi bile pikir2..masak jelah walaupun tak cukup bahan untuk menambah kesedapan tu..sedihnyaaaaaaa


UBAH2 laaaa sikap MALAS tu...bukan mendatangkan faedah pun...tapi pelik la orang buleh hidup dengan sikap keMALASan ni....malas wat keje FB rajin pulak!!! 


sian kucing jadi mangsa..hahaha...

0 kejicacimaki: