Tuesday, March 29, 2011

TRANSFORMASI berlaku keatas diriku~~~~~

entry kali ni kompem2 la pasal aku an..
ALAMAK!!! terlupa lak bg salam...
ASSALAMULAIKUM......
ape kabar readers??? msti sihat an....lau x sehat,cepat2 p klinik...
aku wat entry ni..korg tgk la an...
aku berjaya wat even aku x percaya...
ni mase aku form3 kot..
siyesly lupe...
ni aku n kakde...
kakde still maitain smpi la ni..
xpa la..dya tggi..aku ni ketot...
sadisnya...
NOW...PERUBAHAN BERLAKU...
.
.
.
.
.

Tuesday, March 22, 2011

SUAMI YANG PEDO’OH

disebabkan aku ni blogger dr pahang..
so ande la sedikit sebyk cite yg dialih loghatnye ke loghat pahang....

Pada suatu malam yang senyak dan sunyi di sebuoh kampung… sepasang suami isteri sedang tidur dengan nyenyoknyer. Deme berdua te tak sedor ader sorang perompok yang ganaih giler kat luor rumoh.
Tiba-tiba pintu bilik ditendang dengan kuat… GEDEGANG!! Maka terkeranjat la suami isteri yang tengoh jenera tido te. Seorang lelaki dengan muka yang bengih mengacukan parang panjang ke aroh isteri…..
Perompak : “Sebelum kamu mati kubunuh.. sebutkan nama kamu!!”
Isteri : “Na… na.. na… nama sa… saya…. Mariam.”
Perompak : “Mariam? Nampaknya nama kamu sama dengan nama ibuku.. Aku tidak boleh membunuh kamu.”
Lalu perompok tersebut mendekati si suami yang tengoh menggigil ketakutan. Dia mengacukan parang ke leher si suami….
Perompak : :Sebutkan nama kamu!! Aku mesti tahu nama setiap orang yang menjadi korbanku…..!!”
Suami : “Err… na.. na… nama saya Badrul Hisham… tapi semua orang memangil saya MARIAM!”

p/s; keredit teh ke i love pahang...
group dlm FB..

Monday, March 21, 2011

lima sebab dan dot dot dot

seriously...skrg ni btol2 xde mood nk update blog...
kepala mmg tgh serabut...
mggu no mcm2..ade kuiz,ade midterm,n bagai la..
trening lak tiap2 ari..
tp tang trening xmau merungut..
sbbnye aku rela...lepas tension aku kt situ...
sebgai menghargai si aisyah ahmad yg mentag aku an...

5 NaMa SaMaRaN.....
1. iqah(family shaja)
2. tiqah(sahabat handai)
3. iqa(yg x berapa kenali diri ini)
4. atiqah (panggilan formal)
5. teaqarh

5 tarikh penting..jeng jeng jeng...
1. 19mac1958( besday insan teristimewa,baru je lepas(abah))
2. 12september1959(besday insan teristimewa jugak(mak))
3. 8mac1990(opkoz la trikh lahir sindiri)
4. 16april2011(x lepas lg tp amat penting)
5. xtaw la...asenye xde da kot...byk trkh penting ni...xtau nk letak yg mana dah...

5 perkara yg aku buat semalam(20mac2011)
1. bgun pg2 utk pegi kelas sbb kelas kol8 tp smpi kol11 je..sbb kelas lain CANCEL!!!!
2. tidur(amat penting utk tumbesaran)
3. pegi trening( yey...maen hujan)
4. siapkan slide trade (transferable lc)
5. bC novel (aku masih setia)

5 perkara yg buat aku gumbira..
1. bila rasa gembira tepuk tangan(tap tap)
2. balik umah+kampung
3. lepak ngan bff aku(karok smpai lebam,makan sampai pueh)
4. menerima bantuan kewangan dr sape shja(DUIT)
5. lepak dgn dak2 persatuan + trening

5 sebab aku jwb soalan ni...
1. saje suke suki
2. sbb xde idea nk update blog
3. sbb sepupu aku yg tag
4. nak study malas
5. sbb abiskan masa yg ade..hahahaha

5 org yg aku mahu tag....saksikanlaaaaah...
1. naim
3. husna
4. bulan

selamat la yer,....huhuhu

Saturday, March 19, 2011

SEDEQAH VS HADIAH

assalamualaikum dan salam sejahtera kpda semua readers....
yeah..itu dia....kita mulakan entry dgn....
BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM...
arini aku nk bercerita sedikit sebyk(sbnrnye yg mane pun xtaw) pasal penggunaan
perkataan SEDEQAH VS HADIAH dlm penggunaan seharian,mingguan,tahunan n pelbagai lg ye kawan2...

Friday, March 18, 2011

aku di Tag oleh MJ not Michael Jackson

nak ucapkan infiniti kasih terima(bace dari blkg) kamJ not Michael Jackson kerana mentagkan sy...
muahahahaha....ok2...

dlm tag yg mj tag teaqah tu an....dya ckp an..cya ckp an..dya ckp an...
teaqah seorg yg lincah n cilik...(yeke??)
yelah agknye..kite xpndai diri kite sndri..
ape yg dilihat,itu la gamoknye,,,,

1 - Adakah anda rasa HOT ?
of koz la kan...sbbnye aku jwb tag yg diberikan pagi2 ni....(tp septotnye pg mst la sejuk)...
argh..pedulikan sume tu....aku rase HOT sbb aku tgh pekena MILO panas...

2 - Upload wallpaper lappy/pc

GEMBIRA ^__________^


akhirnya aku berjaya jugak setting comment love ni kat blog aku...
likenye la...muahahaha.....
jemput2 la komen yer....
jgan malu2 lak au...

Thursday, March 17, 2011

GA pertama Abgteror: BW kontes.

alah...lambatnye kite tau pasai ni....
sume gara2 kesibukan sbgai seorg pelajar.....
waaaa...nk jersi tu.....
pd mana2 blogger yg datang melawat,singgah,membaca entry,,
JANGAN segansilu utk klik banner Abgteror kt sidebar sblh ni....
wink2...
arap2 berjaya..
walaupun masa da tggl sikit sgt...

sila pergi ke blog ABGTEROR utk dptkan CODE banner :-

syarat2 penyertaan amat la mudah....
1- xyah susah2 nk wat entry(suke ati la mau wat ke idak,abgteror x paksa)
2- kene la letak banner cm aku wat tu....
lau g page abgteror guna chat,x dikire erk...
kene klik kat banner tu...


adiah yg menanti adalah.....
jeng..jeng..jeng...
sehelai jersi malaysia berkualiti al-ikhsan....

Tuesday, March 15, 2011

ace cube try test tgk!!!

saje2 je nk mencube tgk...
ade x kotak komen yg baru...
hope ade la erk...
^____^

sekadar perkongsian dgn rakan2 blogger..

sekadar perkongsian dgn rakan2 blogger yg sudi menjenguk di wall ku yg x seberapa ini...
tanpa kite sedar,umur kite makin meningkat.
tp kite lupa yg usia bumi juga sudah semakin tua..
dah x larat nk tanggung kerosakan dr tangan manusia sendiri...
same2 la kite renungkan..
ape makna disebalik tsunami dan gempa bumi yg melanda di JEPUN....

pusaran....

Monday, March 14, 2011

menyesal kawen!!!!!!!

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..


Sunday, March 13, 2011

KiszyDolls Giveaways :) jom sertai giveaways kiszydolls:)

huahuahuahua.....ni firsttime aku join giveaway sepnjg aku berblog...
xtaw la nape aku xpenah nk join an sblom ni...
pd aku,give away yg membuatnye sgt2 la cute..
n aku da adore..
aku nk beli 1 la..koleksi peribadi...mojojojo...
ok2..bacx to topic...
 sape yg join giveaway ni..ni adiahnye erk..
tp bg yg bertuah ja la....(pray 4 myself)

nnk tau pe hadiah yang kisz nak bagi?????
kisz nak bagi 2 kiszydolls mr bebey kepade 2 peserta yang bertuah..
details KISZYDOLLS GIVEAWAYS :
1........tarikh start penyertaan : 8 Mac 2011
2........tarikh tutup penyertaan : 20 May 2011
3.........pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah :)






kawan2 nak sertai KISZYDOLLS GIVEAWAYS NI?????
ni syarat2 penyertaannye adalah...
jeng jeng jeng....
saksikanlaaaaaahh.......


1..................... jadi follower kiszydolls blogshop dulu tau :)
2.................... leave your details ( nama n link blog ) serta comment2 yang
best2 kat post giveaways ni tau ^-^ hehehe...kisz appreciate semua comments :)
3...............U guys kene terangkan tentang giveaways ni kat blog u guys tau :)
4............ wajib letakkan 4 gambar di atas kat keterangan giveaways kiszydolls di blog u guys :)
5..............sape2 yang tidak mengikuti syarat2 di atas,penyertaan u guys akan dibatalkan secara automatik ye...
Apalagi...jom sertai giveaways ni n berpeluang memenangi mr bebey yang gebu ni...
saiznye 16.5 inci n boleh buat tidur tau...
heeee....bestnye dapat hug kiszydolls :)
lau korg berminat la an....minat la....
leh la menekan atau menklikkan di blog INI

Malapetaka di Jepun (11/3/2011) adalah suatu ketetapan Tuhan : dan telah di nyatakan di dalam Al-Quran.

sama2 kite hayati dan kite renungkan....
subhanALLAH

1. Tarikh yg berlaku adalah pada  11/3/2011 bersamaan 6 RabiulAkhir 1432 Hijah or 6/4/1432.
2. so dengan tahun 1432 di pecahkan 14 || 32.
3. Jawapanya Jujuz ke 14 Quran.
4. Dan bulan 4. 

Rahsia  angka tahun ini :  Jujuz 14 Ayat Quran ke 4. 

Rujuk di Quran. 

1. Jujuz 14 bermula pada surah Al-Hijr, dan ayat ke  4 dari surah AL Hijir menyatakan

"Dan kami tidak membinasakan suatu negeri, melainkan sudah ada ketentuan yang tetap baginya". 



Saturday, March 12, 2011

Bagaimana Kita Menghabiskan Duit dgn Sia2 dan Cara Mengatasinya.

ni la yg selalu kite wat utk menghabiskan duit....


Masalah 1:Melayan missed call
-Benda ni memang hantu besar.Kalau xdilayan takut ada hal.Mana tahu ada saudara mara sakit ke,kawan nak baya hutang ker (1:30 000 000) tetapi kerana talian tak elok,panggilan mereka terputus.Jadi hendak x hendak kita terpaksa call balik number tu.Yang lecehnya bila yang buat missed call tu jenis makhluk yg xdikehendaki di alam semesta iaitu kawan2 yg prepaid dah x ada kredit (macam Bengong Boy aaa...keh3)Cisss,dia nak ckp dgn kita,kita pulak yg kena bayar utk dia.Yg lebih leceh,bila kita hubungi aje nombor yg missed tu,orang di sana jawab, "Aiaya solly aaa...just now i dial wlong number laaa..."


perwatakan mengikut bulan islam....

aku letak bulan ni,sbb aku dilahirkan pd bulan ini..
8/MAC/1990 bersamaan dgn 11/SYAABAN/1410 HIJRAH
pd pkol 3.13ptg bersamaan hari khamis....


PERILAKU BERDASARKAN TARIKH LAHIR ISLAM…



Tuesday, March 8, 2011

selamat hari lahir yg ke-21

kek selipar....cute la pulak aku ase...

kembali kepada entry yg aku post(mak aih,skemanye sy)....ari besday aku..tuan tanah blog ni...
muda(mane de org tua nk ngaku dya tua) lg la aku ni..bru 21 au...sweet ag...kawen pun x ag....
xde pe sgt nk post..tp nk ucapkan infinity terima kasih kpda kedua ibubapaku yg terchenta...yg xtaw n xkenal erti penat lelah jage ank dia yg degil,nakal,malas n so on la an..so,anak mak abah ni a.k.a NUR ATIQAH BT MOHD NADZARI,nk wat confession la an..sy BANGGA jd anak mak abah(sume org pun bangga dgn mak abah dorg an,cm aku sorg je doe)..ish3(geleng kesal)...xpe2.....ok la...nk pegi study pulak....

SELAMAT HARI LAHIR YG KE-21 NUR ATIQAH

P/S- kite sebagai anak mesti mintak adiah an kt parent kite..
tp tanpa kite sedar...SEBENANRNYE,ape yg kite da bg kt parent kite..
sepnjg kite hidup kat muka bumi ni??
renung2kan..dan selamat beramal

Monday, March 7, 2011

Pada setiap Jumaat, selepas selesai menunaikan solat Jumaat, seorang Imam
dan anaknya yang berumur 7 tahun akan berjalan menyusuri jalan di kota itu
dan menyebarkan risalah bertajuk "Jalan-jalan Syurga" dan beberapa karya
Islamik yang lain.

Pada satu Jumaat yang indah, pada ketika Imam dan anaknya itu hendak keluar
seperti biasa meghulurkan risalah-risalah Islam itu, hari itu menjadi amat
dingin dan hujan mulai turun.



Anak kecil itu mula membetulkan jubahnya yang masih kering dan panas dan
seraya berkata "Ayah! Saya dah bersedia"

Ayahnya terkejut dan berkata "Bersedia untuk apa?". "Ayah bukankah ini
masanya kita akan keluar menyampaikan risalah Allah"

Sunday, March 6, 2011

man n woman

* Husband asks: Do you know the meaning of WIFE? It means…
Husband asks: Do you know the meaning of WIFE? It means…
Without Information, Fighting Everytime!
WIFE says: No darling , it means :-
With Idiot For Ever


*  what is the best punishment for a woman?
what is the best punishment for a woman?
give her new clothes
matching her jewelry
and nice cosmetics
and then

lock her in a room without mirror.

*  You are not responsible for
You are not responsible for
what people think about you.
But you are responsible for
what you give them to think about you.


*  Message of the year:-
Message of the year:-
Women live a better, longer & peaceful life..!!
Why? Very simple…
A woman does not have a wife..!!


*  My wife is too good,
Man: My wife is too good,
She can’t talk on any subject for hours.
Friend: Ahh !! My wife is better,
She doesn’t even need a subject to talk about..


*  Wife: I wish I was a newspaper
Wife: I wish I was a newspaper
so I would be in ur hands allday.
Husband: I too wish that u were
a newspapers so I could have
a new one everyday.

Thursday, March 3, 2011

gunung jeraaaaaiii!!!! i'm comiiiiiiiiiing

inilah dia gunung jerai....
aku akan meneruskan misi aku utk mendptkan sijil tahap 2 rekriasi...
3sem da aku kne wat xtvt luar...
thnx ko-k kembara kerana bg ku sijil ni..
mmg berguna utk aku lepas abis belajor nnt...
so,aku akan off selama 3ari sbb aku akan gerak ptg ni..
pendakian akan bermula esok...
doakan keselematan aku ye kwn2....

p/s: gonna miss uols...
a lot of love....