Tuesday, May 31, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip

KELIK SINI <-------- utk ke homepage nisamenaip okeh
disebabkan tgk HADIAH2 dia menarik,so aku pun tertrik la nk join..
huhuhuhu....hope ade lucky kali ni....^_^

giveaway nisa menaip kali ni di sponsor atau ditaja oleh:- jeng jeng jeng.....
tarikh mula GA ni 31/5/2011 until 6/6/2011 marilah ramai2 meriahkan GA nisamenaip ni....lalalalala

nak tgk hadiah x???? sila kelik kat sinun.... hadiah2 GA

kat sini aku nk tag 2 org yg aku kenal dlm BB&G~~~~

Monday, May 30, 2011

dgr n bace boleh,percaya jgn,kaji dulu...

bru2 ni isi SR haram an....aku xtaw la...
tp siyes,sikit pun aku x caye..sbb skrg ni...senang sgt duk post mende2 mcm tu...
bknnye dikaji dulu...nk jatuhkan org ni mmg mudah je....
mase aku tau pasal SR haram sbb ade DNA babi,sikit pun aku x percaya..
xtaw nape....mungkin DIA yg gerakkan hati aku supaya jgn percaya...
tibe2 arini...aku jumpe artikel ni pulak...sila baca ye kawan2.

SAGMEN 50 BLOGLIST BLOGER BARU


Photobucket


sbb musabab aku join segmen ni....
sbb nk berkenalan dgn bloger2 len..sbb aku pun masih baru lg dlm dunia ni....
x byk pengalaman....bile join mende ni..
leh share everything ngn newbie...x kata la otai kedekut ilmu..
tidak sama sekali....mmg aku da foloe rmai org...tp aku x pnh harap depa foloe semula..
nk foloe,biaqla ikhlas....x gitu????

segmen ditaja khas oleh cikguwan 
sila kelik nk tau syarat2nye...

Sunday, May 29, 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER

Santai Bersama BEN ASHAARI
nak ke blog abg ben ashaari..sila ke KELIK SINI ....
1st time join segmen by ben ashaari....
penah jugak la komen2 kt entry dya...
hope terjah la sini erk...
tp jgn lupe undi abg ben kite ni.....
vote ari2 okeh....semoga abg ben kite ni menang...^_^

Wednesday, May 25, 2011

bertemu dan berpisah

assalamualaikum w.b.t reader n bloggers sume...sehat kah????? arini Budak Debab nk bukak topik pasal perpisahan...lau pasal perpisahan,mst la menyedihkan..tp ade jugak yg menggembirakan(bg sape yg arapkan peprisahan tu)....aku wat entry ni bukan ape...td time sibuk bermuka buku,terbelek la wall senior aku ni....dya last sem okeh(so mknanya dya da xde kt u sem dpn)..dya pun blogger jugak....so,td belek wall,tgk dya ade post entry baru....lau nk bace pe yg dia repekkan dlm blog ni..amek nih ha..jgn MALAS okeh... muaz a.ka my senior KELIK okeh....lpas bace entry dya,menitis jugak air mata ni..sbbnye tacink la...da xde senior yg akan layan junior2 mcm kami ni...da la sume havoc2 okeh.....lpas ni kami la senior....sedikit tatapan utk ADI,NIK,RASUL,NA'IM,MUAZ,K.SHA,K.QILAH,K.TKAH TP,KAK JIJAH,TAUFIK SABAH,n x igt dah...hehehe.....

Sunday, May 22, 2011


Photobucket


tada....inilah hasilnya....
thnx ye cikguwan

alhamdulillah~~~~syukur

assalamualaikum w.b.t.....hye uolls....sehat???
arini xde pe sgt nk post..cume nk mengucapkan syukur...
kenapa,mengapa,bagaimana??? tu diceritakan sat g...
sbbnye Budak Debab bertuah arini...BD join cabutan bertuah by wancikgumuzik 
cm x caye lak an..cabutan bertuah ni utk dpt header n banner free..
disebabkan BD pemenang no4,so BD dpt banner...
x kesah la an..sbb BD bkn dak yg pndai bab2 edit mengedit ni....
so..BD skrg nk tggu hasil yg cikguwan buatkan...
lau x caye..ni hah buktinya...lalallaa...syukur sgt2

p/s-BD bukan budak yg kreatif okeh.....

pasangan hidup~~~~~

assalamualaikum w.b.t readers2 sume???anda sehat????pastikan sehat ye...jage diri...skrg cuaca x menentu...entry ni tqah wat time study utk exam...rest jap sbb penat....berbalik pd topik pasangan hidup...nape la aku wat entry pasai ni??(sambil berfikir 2 mnit)...ok..da cukup 2mnit....adakah aku wat entry ni sbb:
1. aku da menjangkau 20-an(pdhal baru 21,gedik la kau tqah)
2. sbb org selalu ckp,lau nk cri pakwe(bakal suami) mase kat U...
3. ramai disekeliling aku yg da kwen(kwn2 skola n sedare mare)??
4. sbb aku rase sunyi???(maklumlah,bile x de psngn ni,hp tu sunyi je,rm5 pun leh thn sebln..)
5. sbb aku desparate??(tidak sama sekali)
6. sbb bff aku pun ade bf(bile hangout,aku jelah yg xde partner..sedih ke aku???)
7. faktor sekeliling kot???
8. da xdpt nk pikir ape sbbnye....

Friday, May 20, 2011

nk join bloglist abg teror:tanah tumpah darahku


ni first time aku join bloglist ni...hope masih ade kesempatan la kan....
mudah je nk join..kene jwb beberapa soklan yg diutarakan oleh abg teror 

1. dimanakah anda dilahirkan????
-kuantan tnh tumpah darahku.....

2. dimanakah anda dibesarkan????
-masih dikuantan(selama 18thun)

3. negeri pilihan anda utk dimasukkan ke dlm senarai bloglist abgteror???
-kedah(dgn bangganya)

4. ceritakan sedikit memgapa anda memilih negeri tersebut???
sbbnye erk...jap2...mau pikir(Saje je ni)...ade beberapa sbb...
1. kerana disini tmpt ku menimba ilmu utk 3thn(skrg bru nk msuk 2thn) ni...
2. sbb pd aku kedah ni sgt2 istimewa(Walaupun rmai je ckp kedah xde ape)
3. sbb byk yg aku dpt sepnjg berada di sini(x bermaksud aku x bersyukur dgn ngri sndri)
4. kuantan ttp dihati,tp kedah istimewa pd aku.
5. sbb aku rase aku akan sedih bile tgglkn bumi kedah after abis belajar nnt..

diet utk chantek atau utk sehat???

assalamu'alaikum w.b.t kpda semua bloggers yg duk menyinggah..
n readers yg sudi menghabiskan sedikit masa anda
utk sy yg x seberapa ni dgn membaca,mengomen,mengkritik,mengutuk dan yg seangkatan temtera dgnnya...
adakah entry kali ni berkaitan dgn kecantikan???

Thursday, May 19, 2011

maen masak2....

sbnrnye xde niat pun nk wat part2...tp tetibe je arini...
sbb xde idea sgt nk update..
so arini,kite nak maen masak2...
selalu masa kecik keje maen masak2,kawen2..
nah,da besaq ni,aku bg sungguh2 masak...muahahaha...
so meh aku cite ape bahan2 yg diperlukan utk membuat sambal itam ni yer...
sila kelik sini <------ ye...utk entry sblom ni...ni antra bhn2nye ye cik2 kiah sume...
mula2....korg kene la..sediakan main ingredientnye...iaitu.......

Wednesday, May 18, 2011

kerana nila setitik rosak susu sebelanga~~~~~

lau korg letak la setitik ja nila dlm susu ni??pa jd??agak2 angpa la an,angpa leh minum dak ag susu ni??? mst x an..sbb aku pun xkn minum jugak.....tulah,..sian susu yg x bersalah ni....tp aku bukan nk cita pasal susu ni..aku nk cita pasai pepatah dya tu....mcm tajuk entry aku tuh....gitu la gayenye...
ade cite disebalik pepatah ni..utk pengetahuan korg an...aku sbnrnye an,x bape nk respect sgt bdak2 yg show kan depa tu alim(xtaw la alim sungguh ka alim2 kucing)..lau alim sungguh xpala....bagus la..tang alim2 kucing tu(Sian pulak kucing,dpt nama).....lagi2 budak U...xtau la napa...mungkin sbb aku taw ada antra depa perangai x supa dgn apa yg ditonjolkan la...atau aku mungkin ade mslh hati???

Monday, May 16, 2011

apa yg aku impikan~~~~

assalamualaikum readers sume..ape kbr?anda sume sihat???lau x sihat,cepat2 mkn ubat ye....wah..entry tuan tanah belog kali ni,'APA YG AKU IMPIKAN'...entry ni dibuat khas utk ALONG a.k.a aryes coulborn...sbb ni ARAHAN along..KENAPA?MENGAPA? along suh wat,itu hanya dia yg tahu...hahaha....tp ok gk..dr xde idea,teros ade idea nk ditaipkn...muahahaha....hurm..tp ape yg aku impikan????

Saturday, May 14, 2011

IISSHHHKKK..!! CABUTAN BERTUAH DAPAT HEADER


ni 1st time aku nk join utk cabutan bertuah ni....
hurm...hope aku dpt tuah tu an...
tuah ayam nmpk kat kaki dia..
hang tuah manusia sape yg tau an..
DIA saja yg tahu....
ni aku nk gtaw terma dan syarat2 penyertaan ni okeh....
sila lihat dibawah ini..
jeng..jeng..jeng..

ni khas utk musuh aku....

wah...utk musuh pun aku ade wat spesel entry...
hebat KAU kan...
hahaha....ko mmg musuh aku...
aku xtaw la nape dr sem1 sampi pertghn sem3,
aku BENCI gile-gile kat ko...
siyesly,mmg aku xtaw nape aku benci ko..
even korg 2 xwat salah pun ngan aku..
tp membuak2 la perasaan tu..
nk tgk korg pun,aku menyampah nk mampos hidup...

kau sentiasa dihatiku......

assalamu'alaikum w.b.t utk sume readers TERSAYANG....
kali ni bkn la entry pasal isu smasa ke,mknan ke ape...
tp pasal someone yg ttp akan ade dlm hatiku....
walaupun dya xde depan mata aku mulai sem dpn dan strosnya....
dya ni senior aku kt UUM TERCHENTA...
aku kenal dya since sem1.....time hari hope..
tp kenal mcm2 tu je..x amek port sgt...
malumla,,dya senior an....
aku kenal dia ni dlm persatuan.....
since aku sem2,aku slalu balik ngn dya lepas trening...
sbnrnye,mase aku msuk persatuan ni,,,,
aku btol2 xde kwn....xde org pun nk join same ngn aku..
yg rmainye,budak2 ko-k..
dorg sume da kenal...
aku x rapat pun ngn dak kelas aku....
aku slalu balik sorg2 lepas abis trening..siannye kat aku..
tp tulah hikmah aku balik sorg2 tu....
aku kenal ngn akak ni...aku slalu balik ngn dya + senior sorg lg....
n smpi la ni aku baek ngn dya...
dya jage kelas yg aku join tu dr sem1 until kami sume amek test..
siyes,4 sem bersama....
mustahil aku x terasa kehilangan dya an...
dr t aku duk guna DYA...tp siapakah DYA yg aku maksudkan....
ni aku tunjuk beberapa gmbr aku ngn DIA...
hehehehe....
-
-
-

Sunday, May 8, 2011

apa nk jd dunia skrg???

sedih sgt bile tgk vid ni....
muke lawa, pakai tudung tp persendakan agama...
maen2 ngn zikir...
korg igt zikir tu ape???
bile korg maen2 kan zikir,maknenye korg maen dgn sape??
korg sedar x korg dtg dr sape???
aku xtaw ape mslh korg smpi wat vid mcm ni..
dan bangga sgt..lau aku dpt korg ni..
aku bawak korg tgk jenazah ke...
kubur ke....
nk sepak terajang korg,x berkesan punye...
semoga korg insaf n taubat nasuha.......
tu doa aku....terpulang pd DIA nk makbulkan ke idak....

p/s: weh,jgn bangga sgt doe wat keje cmni...

Friday, May 6, 2011

sambal hitam..yummy..yummy~~~~

salam....hah..rini nk cite sal sambal itam...
mknan org pahang....
mst korg rase ewwww je an bile dngor namenye...
lagi rase wek bile tgk rupenye...
JANGAN menilai dr segi rupa..
sbbnye,anda akan dpt RUGI!!!!!
tau x nape RUGI??
sbb sambal2 itam ni sgt2 la SEDAAAAAAAAP...
lau aku pulang ke sintok tu..
kompem,mende ni la yg aku rindu2kan...
selain tu mstilah tempoyak ikan patin an..
tu wajib la msuk dlm menu...
tp,bile da balik sintok,mane nk jumpe mende ni sume..
mak aku xmau post an...nk balik,jauhnye ya RABBI..x sanggup kome....
sambal itam yg dlm pic ni..aku sndri na yg wat..
tp belimbing tu beli la..
xdela masak sndri an..
so sape yg mau rasa???
mai la umah kome...
pasti anda nak lg...auwwwww.....
p/s: TAK KENAL MAKA TAK CINTA

Wednesday, May 4, 2011

serious!!!!!!


harga ron97 naek lagi???
mesti pelik knape aku nk hangen....
bukan aku pakai kete pun an..
tp aku duk pikir bapak aku tu....
siannye bapak aku nk tanggung kos hidup..
dgn anak2 lg..biaq benar..ron97 je duk naek...
dr aritu...da la harga barang ni rijik..
sekali naek,xkn turun dah..
ish3(geleng kesal aku)...
dulu kate naekkan ron97 sbb depa mampu nk tanggung kos..
isgt org yg pakai kete yg gune ron97 tu sume kaye2 ke??
menteri leh r....gaji korg byk mane....
aku x sangka sungguh la smpi mcm ni...
abah,p tukaq keta la...
sian abah mcm ni....
p/s: nak beli beskal la kalu mcm ni gayenye...