Wednesday, September 21, 2011

salahkah berbadan 'COMEL'???

assalamualaikum w.b.t dan salam kerinduan yang amat kat sape yang sudi jejak sini even tqah x update belog..

bukan saje-saje tak nak hapdate tapi terlalu sebok dengan urusan kat U and now da leh rehat sikit(padahal pukul 5 sat lagi ada meeting)....meeting..meeting..meeting..tak abis-abis..so kembali ke pada tajuk sari berita utama la kan..kang membebel panjang..korang taknak pulak baca..sian tuan tanah ni hah....

comel kan?? baek korang cakap comel...lau tak nanti tqah babab..hurm...salahkan berbadan 'COMEL'??? pada tqah takde salahnye..masing2 ade pendapat masing2..orang sekeliling suke buat orang yang badan 'COMEL' ni seolah2 takde sensitiviti or perasaan..sesuke hati dia ja nak cakap macam2 kan....paling pemes ayat yang di dengar..."KENDERAAN BERAT SILA IKOT KIRI" and macam2 lagi la...

if korang kat tempat orang yang berbadan 'CUTE' nie..agaknye ape labyg korang rasa kan???? mesti la korang tak tahu sebab korang tak pernah berada dalam situasi ni...badan korang chantek...lau laki tegap la...and bagai la..tu yang suke ejek2 tu...

tapi orang yang berbadan 'CUTE' ni selalu kite tengok happy-go-lucky....ceria jep...muke pun macam takdah masalah aih...kadang2 mereka ni menceriakan suasana..tapi apa yang kita tahu apa yang bermain dalam hati depa???hanya tuan badan yang memahami.....

pernah rase diperlekekah dulu..sangat sakit rasanya...sampai la ni pu masih terasa tapi cm teaqah cakap..lebih suke orang tengok kita happy dari org tengok kita sedih...

Saturday, September 17, 2011

dua hati kini bersatu




tahniah buat mereka berdua...welcome to hj daud family ya abg de...
kakde and abgde

Thursday, September 15, 2011

BENGANG!!!!

assalamualaikum w.b.t untuk semua yang tersayang...

AMARAN KERAS!!!! ENTRY INI BERUNSURKAN KEMARAHAN YANG TELAH DIHASUT OLEH SYAITAN YG DIREJAM!!!!

napa aku bengang!!!! sebabnye aku on the way nak balik kl...pehtu one of the company bus yang tengah aku naek skarang ni style cam hareeeeemmmm....ase nak bom je bus ni...ape guna ko jual tiket and letak num seat lautak duduk ikot seat masing2????? bengap betol la...aku memang cukup pantang lau mende ni jadi macam ni..aku bayar okeh duit tiket..bukan free....

nilah manusia(aku la tu)...da dapat duduk tak nak bersyukur...mengomen je memanjang..ish3...ASTAGHFIRULLAHAL'AZIM......

Tuesday, September 13, 2011

untungnya mereka!!!

assalamualaikum suma....sihat dak ni?? hope sihat la...^_^
alhamdulillah..sekarang tqah da berada kembali di bumi sintok untuk meneruskan perjuangan yang tinggal hampir setahun je lagi di bumi sintok..semuga segalanya akan berjalan dengan lancar...lama jugak tqah tak memebebel kat sini..bukan hape..bila laptop kene sharing ni..payah..asal nak online..tengah malam..mak ayah bising habaq letrik naek..so terbantut la niat tu....
tak dah aih bebel panjang..sekadar perkongsian untuk kite semua rakyat MALAYSIA...

Di negara kita, orang akan berduyun-duyun tengok kapal terbang, jet pejuang atau helikopter yang berlegar di udara.
= Di negara bergolak, kapal terbang, jet pejuang dan helikopter tentera itu petaka bagi mereka.
Di negara kita, fenomena letup-meletup (mercun) fenomena wajib mengiringi setiap perayaan.
= Di negara bergolak, jangankan mercun atau bom, bunyi tayar kenderaan meletup juga boleh meninggalkan trauma dalam diri siang dan malam.  
Di negara kita, terdapat segelintir rakyat yang hidup di kawasan setinggan.
= Di negara bergolak, tiada istilah hidup setinggan kerana amat susah melihat penduduk yang ada rumah dan pinggan.
‎Di negara kita, bermacam-macam jenis kenderaan buatan tempatan dan luar negara memasuki pasaran dalam setahun.
= Di negara bergolak, hanya kenderaan perang silih berganti mencabul kedamaian negara tersebut saban waktu.




kita yang ada kat malaysia ni sering sangat merungut dan payah sangat nak bersyukur dengan apa yang kite dapat...tak berhenti mengeluh..sedangkan negara bergolak,tak berhenti rakyatnye untuk terus berjuang..untuk hidup dengan aman...mereka hanya mengenal erti peperangan..x penah merasa indahnya hidup ketika dalam keamanan yang mana kite sendiri alpa bila sentiasa senang.. 
UNTUNGNYE KANAK-KANAK INI KERANA MATI SYAHID

Friday, September 9, 2011

renungan pagi jumaat

assalamualaikum dan salam hari jumaat penghulu segala hari dan juga hari kiamat...
sekadar renungan kepada kite semua yang sering leka dengan ape yang ada di depan mata kite...terleka dengan kehidupan duniawi sampai lupa akan bekalan untuk kite berjumpe ALLAH s.w.t kelak


Yang Singkat Itu WAKTU
Yang Menipu Itu DUNIA
Yang Dekat Itu KEMATIAN
Yang Besar Itu HAWA NAFSU
Yang Berat Itu AMANAH
Yang Mudah Itu BUAT DOSA
Yang Susah Itu SABAR
Yang Sering Lupa Itu BERSYUKUR
Yang Mendorong Ke Neraka Itu LIDAH
Yang Berharga Itu IMAN
Yang Ditunggu Allah Itu TAUBAT
 kite hidup kat dunia,kite takkan tau bile kite akan dijemput oleh malaikat izrail...adakah kite betul2 dah bersedia atau bila malaikat datang,kita cakap "AKU TAK READY LAGI,AMALAN AKU TAK CUKUP LAGI." wah.hebat la an nak halau malaikat tu...so same2 la kite beramal untuk kesenangan kite di akhirat kelak...

Wednesday, September 7, 2011

wordless wednesday#10

assalamualaikum dan salam kerinduan...
sekarang mood tengah sedih plus malas nk berebut2 lappy dgn adik...so terkurang nak update entry..tunggu balik U next week...see u next week sayang2 sume...

1gambar boleh mempunyai 1000 kisah disebaliknye...biarlah gambar yang berbicara