Sunday, March 4, 2012

PSSCM di NST

al hamdu lillah.. pada 25/2/2012 baru ini...kami di pihak PSSCMUUM menerima jemputan dari PSSCMUSM untuk mempersembahkan demo gabungan bersama 2 lagi ipt laen iaitu UITM P.P and UNIMAP.....

walau ada beberapa masalah yang dihadapi..kami semua dapat buat yang terbaik di MALAM PENDEKAR di USM... sangat teruja dengan penonton yang membanjiri Dewan Tuaku Syed Putra pada malam kejadian...penuh dewan tu dengan penonton tidak kira lah dalam kalangan ahli silat sendiri atau orang luar... 

dan tak sangka mendapat liputan dari News Straits Time(mane akhbar melayu erk?? sedangkan silat si bukan ke warisan bagsa melayu?? no komen...) ni antara gambar2 yeditor tu masukkan dalam liputan tersebut. ^_6

untuk berita selanjutnya...korang leh baca kat sini... http://www.nst.com.my/streets/northern/the-broadening-appeal-of-silat-1.54739






belajar seni mempertahankan diri itu sunat...menjaga diri itu wajib... ^_^ 

jangan ingat kami takda perasaan!!!

assalamualaikum w.b.t.... salam sayang pada semua... ^_^ terharu rase masih ade yg singgah walaupun x bace entry.sekadar berblogwalking di belog ni..tapi masih terharu.. baru terperasan..comel jugak entry aku udate tiap2 bulan..mentang-mentang mood kemalasan melanda..boleh pulak sebulan sekali je aku update?? biaq benar??? tapi itulah kebenarannye...

ok..back to the title of the entry(biar la english caca marba sekalipun...ada aku kesah??)

G.E.M.U.K
perkataan kat atas tu nak aku ungkaikan tak maksud dia?? nak ke idak??? rasanya tak perlu kot...sebab semua sudah sedia maklum dengan perkataan tu... satu soalan nak bagi pada sapa yang sudi baca entry ni lah kan... agak-agak korang la kan, sape yang suke dikatakan GEMUK?? tolong la jawab..sebabnye nak sangat jawapan yang bernas...

untuk diri aku sendiri..sejujurnye..dari hati yang paling dalam..yang paling dalam la..tapi tak tau la dalam mana.. sangat tak suke bila orang panggil ke, mengejek ke and so on la dengan perkataan di atas yang berwarna merah yang besar gedabak tu.. yes...aku admit..aku masih mampu tersenyum bila dengar orang gunakan perkataan ni kat aku sebab aku tau ianya hakikat.. tapi golongan macam kami ni tak de perasaan ke??? tak mampu untuk terasa? adakah dalam hati kami selari dengan di wajah kami..wajah senyum bila dipanggil sebegitu..adakah di hati jugak tersenyum??

kompem la tidak selari..mungkin pada zahirnya nampak tak kisah..pada batinnye?? sendiri mau ingat la... kepada yang perasan diri mereka HENSEM, CANTIK ,KURUS and so on la... ingat la...ALLAH tu maha adil... korang tak selamanya kekal dengan sebegitu...sekali DIA nak uji hangpa... angpa nak kata apa?? meraung pun tak guna..da jadi kan... so setiap yang hidup kat muka bumi ni..ade perasaan dia...

memang kita tak perfek sampai kita tak melukakan hati orang tapi untuk yg sensitip macam ni..pandai2 la jaga adab dalam berkawan..jangan sampai putus kawan sebab mende macam ni.... ^_^ 


panggil la kami ngan panggilan yang sodap di dengar... ^_^ baru la senyuman yang hadir di wajah tu adalah ikhlas datang dari hati... ^_^

p/s- sangat terasa lau orang cakap macam ni.. ' kenderaan berat ikut kiri '