Monday, October 1, 2012

anak,ibu dan bapa

assalamualaikum w.b.t and selamat malam semua..malam ni rasa badan penat sangat and betol2 rasa tak sihat..tapi ade tugas yang perlu diselesaikan..biarlah badan x sihat sekalipun...

malam ni rasanya nak kongsi sesuatu pasal anak2 dengan ibubapa..TERUTAMANYA ANAK PEREMPUAN.. biasanya, selagi anak perempuan tak nikah ni, pergerakan mereka masih terbatas..nak kemana2 biasanya mesti dipantau...lagi2 bila anak perempuan mereka nak keluar jauh dr rumah utk keluar enjoy dengan kawan2...

mungkin kita sebagai anak rasa terkongkong dengan ape yang parent kita buat tu..tu x boleh,ni tak boleh...kita hanya tahu ikut kehendak hati kita..kita tak fikir macam yang mak ayah kita fikir..kita ni anak dia,if something happen to us,siapa yang akan susah hati semua?? ofcoz ofcoz parent kita..tapi kita tak nampak semua tu..yang kita nampak,kepuasan kita,kehendak kita tu tercapai...kita dapat enjoy2...

aku boleh cakap sebab aku da lalu semua ni..lau aku tak lalu,tapi aku berkongsi,maknanya aku berbohong pulak dengan pembaca2 blog ni.tak nak la aku tanggung dosa berbohong pulak...

mungkin bila kita da ade anak sendiri,kita akan paham ape yang parent kita rasakan,fikirkan...buat masa sekarang,kita ikut la cakap mereka..selagi mereka ada..kita ni hidup berbakti pada ibu bapa...redha ALLAH terletak pada kedua ibubapa kita.. :)

ihsan dari google